Quantcast

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Η πορεία της νεκρώσιμης πομπής από λεπτό σε λεπτό

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Λεπτό προς λεπτό, η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου έχει προγραμματιστεί με στρατιωτική ακρίβεια.

Από τη στιγμή που το φέρετρό του βγαίνει από την Κρατική Είσοδο του Κάστρου του Γουίντσορ και τοποθετείται στο πίσω μέρος του Land Rover που είχε σχεδιάσει ειδικά για την περίσταση, μέχρι να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος, καθώς το σώμα του κατευθύνεται στο Royal Vault στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει την περήφανη στρατιωτική του κληρονομιά, την αξιοθαύμαστη ζωή και τις διαρκές προσπάθειες. 

Η πορεία της τελετής:

11 π.μ. Το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου, ντυμένο με τα προσωπικά του πρότυπα, με το ναυτικό καπάκι, το σπαθί του και ένα στεφάνι από οικογενειακά λουλούδια τοποθετημένα πάνω του, θα μετακινηθεί στο Ιδιωτικό Παρεκκλήσι από το Κάστρο του Γουίνδσορ.

Βρίσκεται μεταξύ της Βόρειας Βεράντας και της Κρατικής Εισόδου στη βασιλική κατοικία.

Θα μετακινηθεί από ένα Bearer Party που θα απαρτίζεται από το The Queen’s Company, 1st Battalion Grenadier Guards.

2 μ.μ. Ο Λόρδος Chamberlain, ο Αστυνομικός και ο Κυβερνήτης του Κάστρου του Windsor και ο Πρύτανης του Windsor φτάνουν στην εσωτερική αίθουσα.

2.10μμ Ο Πρύτανης του Windsor θα κάνει προσευχές πριν αναχωρήσει με το αυτοκίνητο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για τη λειτουργία.

έως τις 2.15μμ. Όλα τα αποσπάσματα υπηρεσίας που αναγνωρίζουν τις ειδικές στρατιωτικές σχέσεις του Φίλιππου θα είναι στη θέση τους στο κάστρο Quadrangle, που έχουν δημιουργηθεί στο Frogmore Drive και το Mausoleum Road.

Αυτά περιλαμβάνουν: Βασιλικό Ναυτικό, Μπάντα των Βασιλικών Ναυτικών, Βοηθητικό Royal Fleet, The Queen’s Royal Hussars, The Highlanders, 4ο τάγμα, το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας, Βασιλικά τουφέκια Gurkha, Τα τουφέκια REME, Σώμα πληροφοριών, Βασιλική αεροπορία, Στρατιωτική μπάντα.

Το τετράγωνο θα ευθυγραμμιστεί επίσης από το ιππικό των νοικοκυριών και τους φρουρούς ποδιών.

2.17 μ.μ. Το συγκρότημα των Γρεναδιέρων Φρουρών θα λάβει θέση στο Engine Court.

2.20-2.27μμ Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, η οικογένεια του Δούκα του Εδιμβούργου και η στενή του φίλη Κόμη Μουντάμπτεν της Βιρμανίας, που δεν συμμετέχουν στην Πομπή, θα αναχωρήσουν με το αυτοκίνητο από το Κάστρο του Γουίνδσορ για το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Από τις 2.27 μ.μ. οι μπάντες στο τετράγωνο θα παίζουν μουσική.

2.27 μ.μ. Το Land Rover, στο οποίο θα τοποθετηθεί το φέρετρο, θα εισέλθει στο τετράγωνο μέσω της πύλης King George IV και θα προχωρήσει αριστερόστροφα γύρω από το τετράγωνο στην είσοδο των Ιπποειδών.

Οι αρχηγοί υπηρεσιών, ο στρατηγός του διοικητικού τμήματος των νοικοκυριών και το προσωπικό του αναχωρούν από την είσοδο Equerries και παίρνουν τη θέση τους από την κρατική είσοδο, απέναντι από το Land Rover.

Οι Pall Bearers αναχωρούν από την είσοδο Equerries και παίρνουν τη θέση και στις δύο πλευρές του Land Rover πριν συνεχίσουν στην είσοδο του κράτους.

2.38 μ.μ. Το φέρετρο θα ανυψωθεί από το Bearer Party που σχηματίστηκε από την The Queen’s Company, 1st Battalion Grenadier Guards στο Inner Hall.

2.40 μ.μ. Οι μπάντες στο τετράγωνο θα σταματήσουν να παίζουν και ο δούκας του Εδιμβούργου – η μικρή ομάδα του πιστού προσωπικού του, συμπεριλαμβανομένου του μητροπολιτικού αστυνομικού αστυνομικού, του ιδιωτικού γραμματέα Archie Miller Bakewell, δύο βαλέ και δύο σελίδες – θα αναλάβουν τις θέσεις τους στην πομπή, φεύγοντας από το Undercroft μέσω της πόρτας του Steward.

2.41 μ.μ. Το φέρετρο θα βγει από την κύρια είσοδο. Τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας που περπατούν στην πομπή θα αναχωρήσουν από την Κρατική Είσοδο μετά το φέρετρο και θα αναλάβουν τις θέσεις τους. Είναι ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η πριγκίπισσα, ο δούκας της Υόρκης και ο κόμης του Wessex, ο δούκας του Κέιμπριτζ, ο δούκας του Σάσεξ και ο Πίτερ Φίλιπς, γιος της πριγκίπισσας Άννας.

Θα συνοδεύονται από τον Λόρδο Snowdon, τον γιο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, και τον αντιναύαρχο Timothy Laurence, σύζυγο της πριγκίπισσας Anne.

Τα αποσπάσματα της υπηρεσίας, οι αρχηγοί υπηρεσιών, οι κομιστές, ο κύριος στρατηγός του τμήματος και το προσωπικό του θα δώσουν ένα βασιλικό χαιρετισμό. Το Bearer Party θα τοποθετήσει το φέρετρο στο Land Rover, σχεδιασμένο ειδικά για την περίσταση.

2.44 μ.μ. Η Βασίλισσα θα αναχωρήσει από την Είσοδο του Sovereign στο State Bentley. Θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος.

Οι Σταθμοί Δράσης, που ακούγονται σε ναυτικά πολεμικά πλοία για να σηματοδοτήσουν ότι όλα τα χέρια πρέπει να πάνε σε στάση μάχης, θα παιχτούν στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου κατόπιν ειδικής αίτησής του.

Οι Buglers των Βασιλικών Ναυτικών θα ανοίξουν τον ήχο προειδοποίησης πολέμου, προς τιμήν της ενεργού υπηρεσίας του Φίλιππου στο Βασιλικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Last Post θα παιχτεί, επίσης, για να δηλώσει ότι «ένας στρατιώτης αναπαύθηκε».

Προς το τέλος της υπηρεσίας, οι τέσσερις buglers θα διευθύνονται από τον Βασιλικό Ναυτικό λοχίας Bugler Jamie Ritchie, 31 ετών.

Ο δούκας ήθελε το κάλεσμα να επαναληφθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην κηδεία του.

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού είπε: «Είναι κατάλληλη μαρτυρία για να υπενθυμίσουμε σε πολλούς ανθρώπους ότι ο δούκας είχε ενεργή υπηρεσία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σε ένα πλοίο στο Βασιλικό Ναυτικό»

Καθώς η βασιλική Bentley με την Βασίλισσα πλησιάζει πίσω από το φέρετρο του αείμνηστου συζύγου της, στο πίσω μέρος της πομπής, θα σταματήσει για λίγο – προσφέροντας μια στιγμή στοχαστικού προβληματισμού για την μονάρχη, η οποία θρηνεί την απώλεια του επί 73 ετών συζύγου της.

2.45μμ Η Πομπή «βγαίνει» στο ταξίδι οκτώ λεπτών στο παρεκκλήσι.

Το Minute Guns θα πυροδοτηθεί από το πυροβολικό The King’s Troop Royal Horse από το East Lawn κατά τη διάρκεια της πομπής. Θα ηχήσει ένα κουδούνι του Curfew Tower.

Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας που βρίσκονται ήδη στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα σταθούν έξω από τη Γαλιλαία Βεράντα για να δουν την πομπή.

Το State Bentley, στο πίσω μέρος της πομπής, θα σταματήσει έξω από τη βεράντα της Γαλιλαίας, όπου τη βασίλισσα θα δεχτεί ο Πρύτανης του Windsor.

Η βασίλισσα και οι καλεσμένοι της θα πάρουν έπειτα τις θέσεις τους στο Quire. Η πομπή θα συνεχιστεί χωρίς να σταματήσει το Horseshoe Cloister, όπου το Κάστρο Windsor Guard θα δώσει έναν βασιλικό χαιρετισμό. Το Rifles Guard of Honor, τοποθετημένο στο Horseshoe Cloister, θα κάνει ,επίσης, έναν βασιλικό χαιρετισμό. Καθώς ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, οι αξιωματούχοι θα στραφούν για να αντικρίσουν το φέρετρο.

2.53μμ. Το Land Rover θα φτάσει στους πρόποδες των West Steps του Αγίου Γεωργίου Παρεκκλήσι. Ένα Royal Navy Piping Party θα ακουστεί το «Still» μόλις σταματήσει το Land Rover. Ένα Bearer Party, που αποτελείται από Royal Marines, θα σηκώσει το φέρετρο από το Land Rover καθώς το Piping Party θα προστάξει το «Side».

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Jackie Mason: Έφυγε από τη ζωή ο «θρύλος» του αμερικανικού stand up comedy

Θλίψη έχει κυριαρχήσει στην αμερικανική σκηνή της κωμωδίας, καθώς έφυγε από τη ζωη ένας μεγάλος ηθοποιός και κωμικός ο Jackie Mason. Ήταν ένας ραββίνος κωμικός,...

BSB Summer Sales: Αυτά είναι τα key pieces που μπορείς να αποκτήσεις τώρα χωρίς να ξοδέψεις ούτε 25 ευρώ

Η περίοδος των εκπτώσεων είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσεις κάποια βασικά κομμάτια που θα σου εξασφαλίσουν αξεπέραστο στυλ αλλά θα σε...

Σασμός: Αυτό είναι το πρώτο καθηλωτικό τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε

Ο «Σασμός», η νέα ερωτική δραματική σειρά του Alpha έρχεται τη νέα σεζόν και το πρώτο εντυπωσιακό τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε. Στον «Σασμό» πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων...

Γιώργος Λιάγκας: Έπεσε θύμα χάκερ ο παρουσιαστής – Η δημοσίευση της Φαίης Σκορδά

Ο Γιώργος Λιάγκας είχε μία δυσάρεστη έκπληξη όσο βρίσκεται σε διακοπές. Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1, είδε πως ο λογαριασμός του στο Instagram έχει χακαριστεί και...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Jackie Mason: Έφυγε από τη ζωή ο «θρύλος» του αμερικανικού stand up comedy

Θλίψη έχει κυριαρχήσει στην αμερικανική σκηνή της κωμωδίας, καθώς έφυγε από τη ζωη ένας μεγάλος ηθοποιός και κωμικός ο Jackie Mason. Ήταν ένας ραββίνος κωμικός,...