Quantcast

5+1 tips για να διατηρήσεις το έντονο μαύρισμα μετά τις διακοπές!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Το καλύτερο πράγμα με τις ηλιόλουστες διακοπές είναι ότι επιστρέφεις με ένα όμορφο, μπρονζέ μαύρισμα. Πόσο όμως διαρκεί η ηλιοκαμμένη όψη των διακοπών; Δυστυχώς, φαίνεται ότι αρχίζει να ξεθωριάζει μόλις φτάσεις στο σπίτι. Πιο συγκεκριμένα, ένα μαύρισμα θα αρχίσει φυσικά να ξεθωριάζει μετά από 7-10 ημέρες. Ευτυχώς, με λίγη επιπλέον φροντίδα και προσοχή, μπορείς να διατηρήσεις το δέρμα σου μαυρισμένο για πολύ καιρό αφού φύγεις από την παραλία.

Πρέπει, λοιπόν, να διατηρήσεις την υπέροχη, χρυσή λάμψη πολύ μετά το τέλος των διακοπών ακολουθώντας τα παρακάτω έξυπνα tips που θα σε κάνουν να παρατείνεις το μαύρισμά σου και μετά τις διακοπές.

Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι τα 6 βήματα για το πώς να μην ξεθωριάσει το μαύρισμά σου

  • Ενυδάτωση
  • Κάνε απολέπιση
  • Απόφυγε τα ζεστά ντους και τα μπάνια
  • Εφάρμοσε έναν ορό μαυρίσματος προσώπου
  • Χρησιμοποίησε highlighter
  • Φορέσε λευκά για να τονίσεις το μαυρισμένο δέρμα

Μαύρισμα: 6 tips για να διατηρήσεις την ηλιοκαμμένη όψη των διακοπών

  • Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Η ενυδατική κρέμα σώματος που περιέχει βούτυρο καριτέ, έλαιο βερίκοκου και λάδι από σπόρους Jojoba ενισχύει το μαύρισμα και βοηθάει στην διατήρησή του. Εφάρμοσέ το πιστά δύο φορές την ημέρα για να διατηρήσεις το μαυρισμένο δέρμα σου λαμπερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να το νιώθεις βελούδινο, απαλό και λείο.

Κορυφαία συμβουλή: Αν ψάχνεις συμβουλές για το πώς να διατηρήσεις ένα μαύρισμα, βεβαιώσου ότι πίνεις άφθονο νερό. Εάν το σώμα σου είναι αφυδατωμένο, θα είναι και το δέρμα σου.

  • Κάνε απολέπιση για να διατηρήσεις το δέρμα μαυρισμένο, υγιές και λαμπερό

Μπορεί να φαίνεται απίθανο, αλλά η απολέπιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μην ξεθωριάζει το μαυρισμένο δέρμα. Μετά από τις διακοπές, το δέρμα σου θα είναι ιδιαίτερα αφυδατωμένο και τα νεκρά, ξηρά κύτταρα θα έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια. Αυτό θα κάνει το μαύρισμά σου να φαίνεται πιο θαμπό και λιγότερο λαμπερό. 

Το απολεπιστικό σώματος που ενισχύει το μαύρισμα είναι απαραίτητο για μια άψογη λάμψη στην επιδερμίδα.

  • Προτίμησε χλιαρό νερό

Δεν θέλεις να αναιρέσεις τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ενυδάτωσης και της απολέπισης, επομένως μην διακινδυνεύεις να αφυδατώσεις το δέρμα σου κάνοντας ένα μπάνιο ή ντους που είναι πολύ ζεστό.

Αντίθετα, προτίμησε δροσερό, χλιαρό νερό και χρησιμοποίησε ένα θρεπτικό λάδι ντους ή κρέμα.

  • Φώτισε την επιδερμίδα σου με έναν ορό μαυρίσματος

Τα καλά νέα είναι ότι το να ξέρεις να διατηρείς ένα μαύρισμα στο πρόσωπό σου δεν ήταν ποτέ πιο απλό. Για να διατηρήσεις το δέρμα σου μαυρισμένο και όμορφα ενυδατωμένο, δοκίμασε έναν ορό προσώπου μαυρίσματος. Προτίμησε να είναι εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα λουλουδιών ροδάκινου, πράσινο νερό μανταρίνι και ενισχυτικά βιταμίνης C και D για να μιμείται τις επιδράσεις του ήλιου και να φωτίζει το δέρμα σου. Ανάμειξε τον ορό μαυρίσματος με την καθημερινή ενυδατική σου κρέμα και θα αποκτήσεις μια μέτρια χρυσαφένια λάμψη στις επόμενες 4 έως 6 ώρες.

Top tip: Εναλλακτικά, εφάρμοσε ένα μπρόνζερ στις περιοχές του προσώπου σου που θα χτυπούσε φυσικά ο ήλιος ( μύτη, ζυγωματικά, μέτωπο και τους κροτάφους). 

  • Πρόληψη 

Τεχνικά αυτό το σημείο είναι πιο σημαντικό πριν μαυρίσεις, αλλά σίγουρα αξίζει να το αναφέρουμε. Εάν καείς, το δέρμα σου είναι πιθανό να ξεφλουδίσει και μόλις αρχίσεις να κάνεις το ξεφλούδισμα, μπορεί  να χάσεις το μαύρισμά σου.

Φόρεσε, λοιπόν, αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 ή μεγαλύτερο στις διακοπές σου και θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου για πολύ περισσότερο όταν πλέον θα έχεις φτάσει στο σπίτι.

  • Φόρεσε λευκά για να τονίσεις την όψη του μαυρισμένου δέρματος

Ένα δοκιμασμένο κόλπο είναι να φοράς λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα που θα δώσουν την ψευδαίσθηση του πιο σκούρου δέρματος. Το λευκό βερνίκι νυχιών και το έντονο κραγιόν θα έχουν επίσης το ίδιο αποτέλεσμα. Αν και δεν είναι αυστηρά μια συμβουλή για το πώς να μην ξεθωριάζει ένα μαύρισμα, μπορείς να με εμπιστευτείς όταν λέμε ότι το μαυρισμένο δέρμα θα φαίνεται πιο βαθύ, πιο σκούρο και πιο μπρονζέ αμέσως με τα λευκά!

Η πραγματική απάντηση, λοιπόν, για το πόσο διαρκεί ένα μαύρισμα είναι όσο προσπαθείς! Ακολούθησε αυτούς τους έξι απλούς κανόνες και δεν θα χρειαστεί ποτέ να αναρωτηθείς πώς να διατηρήσεις ένα μαύρισμα μετά από διακοπές ξανά.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη:  Κι όμως αυτές είναι οι 5 τροφές που θα σου χαρίσουν έντονο μαύρισμα σε χρόνο dt

Δείτε ακόμη: Μυστικά και tips για τέλειο μαύρισμα σε μία μόλις εβδομάδα!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα Στεφανίδου, το οποίο ταιριάζει και σε ξανθές αλλά και...