Quantcast

Ο απόλυτος οδηγός περιποίησης προσώπου στα 20- Ποια προϊόντα χρειάζεσαι!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Η περιποίηση της επιδερμίδας σου βασίζεται στην πρόληψη και στην αναγνώριση των αναγκών σου. Μία γυναίκα στα 20 της δεν έχει σίγουρα τις ίδιες ανάγκες με μία γυναίκα που διανύει τα 40 της χρόνια, αφού το κολλαγόνο και ελαστίνη είναι ακόμη στα ύψη!

Ωστόσο, δεν πρέπει ούτε να επαναπαύεσαι ούτε να παραμελείς την skincare ρουτίνα σου, αν είσαι στα υπέροχα 20.

Είναι σημαντικό το δέρμα να καθαρίζεται από το μακιγιάζ, τη βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα και την υπερβολική λιπαρότητα.

Οπότε, αν είσαι 20 χρονών και θέλεις να επενδύσεις μόνο σε ένα προϊόν περιποίησης, τότε αυτό είναι το καθαριστικό!

Προσωπικά, όταν ήμουν στην ηλικία των 20 χρόνων παραμελούσα συχνά την ντεμακιγιάζ, γεγονός που επιβάρυνε αισθητά την επιδερμίδα και είχα τακτικά “ξεσπάσματα” στο δέρμα.

Γι, αυτό, έφτιαξα την λίστα με τα 5 βασικά προϊόντα που πρέπει να έχεις στην καθημερινή σου περιποίηση όταν είσαι 20 χρονών!

Καθαριστικό

Το καθαριστικό της επιλογής σου πρέπει να είναι απαλό και αποτελεσματικό, ενώ παράλληλα βοηθά στην αποκατάσταση του φυσικού φραγμού του δέρματος και παρέχει ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

Ο απαλός καθαρισμός το πρωί και το βράδυ είναι πάντα πολύ σημαντικός!

Τόνερ

Το δεύτερο βήμα για μία καλή περιποίηση είναι η χρήση τόνερ. Αυτές τις μέρες, και ειδικά όταν είσαι 20 χρονών, όλα έχουν να κάνουν με το να δώσεις στην επιδερμίδα σου αυτό που χρειάζεται.

Επιπλέον, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα, καθώς θα εξασφαλίσει ότι το δέρμα θα καθαριστεί πλήρως, ενώ οι μάσκες προσώπου θα βοηθήσουν να δώσουν ώθηση στο δέρμα.

Προσωπικά, έχω περάσει πολλά χρόνια από τα 20 μου δοκιμάζοντας προϊόντα και ρουτίνες για να βρω αυτό που μου ταιριάζει.

Τώρα, χρησιμοποιώ έναν ενυδατικό ορό κάθε πρωί και μια θεραπεία με βάση το σαλικυλικό οξύ κάθε βράδυ για να αντιμετωπίσω τυχόν εξάρσεις. 

Ενυδατική κρέμα

Μαζί με το καθαριστικό, η ενυδατική κρέμα είναι μάλλον δεδομένη για τους περισσότερους ανθρώπους.

Στα 20 σου, ωστόσο, είναι σημαντικό να προσφέρεις ανάλαφρη ενυδάτωση στο δέρμα σου. Για χρόνια, πίστευα λανθασμένα ότι η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας θα επιδείνωνε το δέρμα μου με τάση για ακμή, αλλά είναι ζωτικής σημασίας όλοι οι τύποι δέρματος να διατηρούν την επιδερμίδα τους ενυδατωμένη και υγιή.

Στην πραγματικότητα, η στέρηση της υγρασίας από το δέρμα σου μπορεί να προκαλέσει υπερπαραγωγή σμήγματος.

Κρέμα ματιών

Από τα 20 έως τα 29, αλλάζουν πολλά όχι μόνο στη ζωή σου αλλά και στο δέρμα σου. Από την εφηβεία μέχρι τα 20 σου, το δέρμα χάνει κάποιο υποδόριο λίπος και η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται.

Με άλλα λόγια, το δροσερό δέρμα που μπορείς να απολαύσεις στα 21 σου μπορεί να μην είναι τόσο ανάλαφρο στα 28. Οπότε, μία κρέμα ματιών είναι απαραίτητη!

Θα πρέπει να προσέχεις στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του ’20 προληπτικά ενάντια στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αναζήτηση συστατικών όπως το κολλαγόνο στα καθαριστικά και τα ενυδατικά σου!

Αντηλιακό

Ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλοι οι δερματολόγοι είναι η καθημερινή χρήση του αντηλιακού.

Όχι μόνο θα προστατεύσεις το δέρμα σου από σημαντικές βλάβες όπως ο καρκίνος του δέρματος, αλλά θα κάνεις επίσης την καλύτερη δουλειά που μπορείς για την πρόληψη των ρυτίδων, των μαύρων κηλίδων, της μελάγχρωσης και των λεπτών γραμμών.

Photos: Istock, L’oreal Paris

Δείτε ακόμη: Νight care routine: Αυτή είναι η σωστή ρουτίνα περιποίησης

Δείτε ακόμη: 3+1 τρόποι να αλλάξεις την ρουτίνα του προσώπου σου για τις ζεστές μέρες

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ποια ηλικία πρέπει να χρησιμοποιήσεις κρέμα ματιών; Η απάντηση θα σε ξαφνιάσει!

Η κρέμα ματιών δεν προορίζεται μόνο για όσους έχουν ώριμο δέρμα και προσπαθούν να καταπολεμήσουν τα σημάδια γήρανσης. Ακόμα κι αν η περιοχή των...

Τips για ένα υγιές δέρμα χωρίς να ξοδέψεις χρήματα!

Όλοι θέλουν ένα λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα! Αλλά για τους περισσότερους από εμάς είναι δύσκολο να φτάσουμε εκεί, ειδικά όταν έχεις δερματικές παθήσεις όπως...

Πώς να “σώσεις” το κουρασμένο δέρμα σου μετά το ξενύχτι!

Το αλκοόλ είναι ένα διουρητικό που σημαίνει ότι προκαλεί μεγάλη αφυδάτωση για το δέρμα σου. Αποσύρει το νερό από το σώμα σου και σε...

“Skincare brushes”: Ο νέος τρόπος για να εφαρμόσεις σωστά τα προϊόντα περιποίησης!

Η Kylie Jenner ήταν η πρώτη που υποστήριξε την χρήση των "skincare brushes" σ' ένα viral βίντεο πριν από μερικά χρόνια. Ενώ η εφαρμογή...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...