Quantcast

Ποιο είναι το απαραίτητο συστατικό για την ανοιξιάτικη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου;

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από εκείνα τα βασικά συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας που μπορούν όλοι να επωφεληθούν. Γνωστό ως το θαυματουργό ενυδατικό μόριο που μπορεί να συγκρατήσει 1000 φορές το βάρος του σε νερό, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να ανακουφίσει το αφυδατωμένο δέρμα καθώς και να προσφέρει στιγμιαία δροσιά και σφριγηλότητα στο δέρμα.

Αν και είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου όλο το χρόνο, είναι μια εξαιρετική προσθήκη κατά την άνοιξη, όταν ο καιρός είναι ασταθής και εξακολουθείς να βιώνεις τις επιπτώσεις της κεντρικής θέρμανσης και των δυνατών ανέμων. Α, και μην ξεχνάς ότι οι ζεστοί καφέδες που θα πίνεις στις ανοιξιάτικες βόλτες σου είναι φυσικά διουρητικά, πράγμα που σημαίνει ότι απομακρύνουν τα υγρά από το σώμα σου πιο γρήγορα από άλλα υγρά.

Εκτός από το να πίνεις άφθονο νερό, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εισάγεις το υαλουρονικό οξύ στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Είναι ένα συστατικό, το οποίο δίνει την αναγκαία έκρηξη H20 και λειτουργεί σαν ένα μεγάλο ποτήρι νερό για το πρόσωπό σου.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο υδατανθράκων και ένα φυσικό συστατικό του δέρματος. Σύμφωνα με έρευνες είναι το μόριο-κλειδί που εμπλέκεται στην υγρασία του δέρματος, με μοναδική ικανότητα να δεσμεύει και να συγκρατεί τα μόρια του νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενυδατώνει το δέρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του δέρματος, το συστατικό που βρίσκετε στους ορούς και τα προϊόντα που αγοράζεις είναι μια συνθετική εκδοχή.

Τι κάνει στο δέρμα;

Εφαρμόζοντας το συνθετικό συστατικό τοπικά, οι επανορθωτικές του ικανότητες συμβάλλουν στην ενίσχυση της περιεκτικότητας σε υγρασία, καταπραΰνει και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

Όταν εφαρμόζεις έναν ορό υαλουρονικού οξέος στο δέρμα σου, λειτουργεί σαν σφουγγάρι προσελκύοντας την υγρασία και τονώνοντας την ενυδάτωση στην επιφάνεια του δέρματος. Η υγρασία που προσελκύει το υαλουρονικό οξύ προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον σου, επομένως απορροφά την υγρασία από τον αέρα γύρω σου για να μπορέσει να αφήσει το δέρμα σφριγηλό και ενυδατωμένο.

Το μυστικό για καλύτερα αποτελέσματα

Ένα χρήσιμο κόλπο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται καλύτερα σε ελαφρώς βρεγμένο δέρμα, καθώς είναι ένα μόριο που συγκρατεί την υγρασία. Αξίζει, λοιπόν, να δοκιμάσεις την εφαρμογή του απευθείας από το ντους ή μετά το πλύσιμο του προσώπου σου.

Στη συνέχεια, φρόντισε να ακολουθήσει μια ενυδατική κρέμα για να κρατήσεις τα πάντα «κλειδωμένα». Το υαλουρονικό οξύ θα αντλήσει υγρασία από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και ενδεχομένως να επιδεινώσει τα συμπτώματα ξηροδερμίας, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσει μια ενυδατική κρέμα

Καθώς το υαλουρονικό οξύ είναι ένα αρκετά ελαφρύ προϊόν, το καλύτερο προϊόν για να «κλειδώσεις» την ανοιξιάτικη ρουτίνα περιποίησης σου θα είναι μια πιο βαριά κρέμα ή ορός που εμποδίζει την περαιτέρω απώλεια νερού στο δέρμα.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: Πρόπολη: Γιατί είναι το “δώρο” της φύσης και πως βοηθάει το ευαίσθητο δέρμα;

Δείτε ακόμη: Νέα ρουτίνα ομορφιάς: Τα “καλά” βακτήρια του δέρματος φέρνουν την επανάσταση στην περιποίηση

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υαλουρονικό οξύ για φυσικά και ελκυστικά χείλη! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Μπορεί να θέλεις να αποκτήσεις πιο σαρκώδη και γεμάτα χείλη που μοιάζουν σχεδόν φυσικά ή να εξαφανίσεις τις λεπτές γραμμές γύρω από το στομα...

Ενυδάτωση και καλοκαίρι: 5+1 απαραίτητα βήματα για λαμπερό δέρμα!

Το καλοκαίρι προκαλεί ένα χάος όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος σου. Με την αλλαγή του καιρού, αλλάζουν και οι απαιτήσεις της περιποίησης. Κατά τους...

Υαλουρονικό οξύ: Πώς χρησιμοποιείται και πώς διορθώνονται τα λάθη από την εφαρμογή του;

Το Σάββατο 21 Μαΐου, στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» μαθαίνουμε τι σημαίνει στην πράξη «σκέφτομαι θετικά», πώς η θετική σκέψη συνδέεται με...

Άνοιξη 2022: Τι να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις από την ρουτίνα ομορφιάς σου

Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και το δέρμα σου. Όταν υπάρχει αύξηση της υγρασίας στον αέρα, πιο ήπιοι άνεμοι, μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας ή αλλεργιογόνα,...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...