Quantcast

Τι να αποφύγεις όταν το δέρμα σου ξεσπάει

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Τα ξεσπάσματα είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Είναι ορμόνες; Μια αντίδραση σε κάτι επίκαιρο; Κάτι που φάγαμε; Στρες; Η έλλειψη ύπνου; Αγγίζοντας καταναγκαστικά το πρόσωπό μας; Όταν υποφέρετε από ένα ιδιαίτερα επιθετικό ξέσπασμα που απλά δεν θα σταματήσει, το σχέδιο δράσης είναι να κάνετε μια πρακτική εξάλειψης.

Σκεφτείτε το σαν μια δίαιτα αποβολής για το πρόσωπό σας… και μια δίαιτα που δεν ξεκινά ή τελειώνει απαραίτητα με το φαγητό. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το τι πρέπει να αποφύγετε: 

Όλα τα μεταχειρισμένα υφάσματα 

Αλλάζετε συνεχώς μαξιλαροθήκες και πετσέτες μετά τη χρήση τους για να αποφύγετε τη διάδοση μόλυνσης. Δεν χρειάζεστε τεράστια προμήθεια και των δύο, απλώς τα πλένετε όσο πιο συχνά γίνεται, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πλύσιμο στο χέρι στο νεροχύτη. Να είσαι ενδελεχής όμως. 

Ζάχαρη 

Τα επεξεργασμένα σάκχαρα προκαλούν αύξηση της ινσουλίνης μας, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί έναν καταρράκτη από άλλες ορμονικές αποκρίσεις. Εάν οι ορμόνες μας απασχολούν, θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσουμε τα πράγματα ήρεμα, δροσερά και συγκεντρωμένα από μέσα προς τα έξω. Τα φυσικά σάκχαρα είναι ωραία με μέτρο, αλλά ίσως παραλείψετε τα μπισκότα μέχρι να ηρεμήσουν. 

Αγγίζοντας το πρόσωπο 

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγγίζετε το πρόσωπό σας (εκτός αν πλένετε το εν λόγω πρόσωπο ή εφαρμόζετε σημαντικά προϊόντα ή/και μακιγιάζ). Τα δάχτυλά μας αγγίζουν τα τηλέφωνά μας, τις χειρολαβές των θυρών, τα κλειδιά, τους φορητούς υπολογιστές κ.λπ. Δεν είναι ποτέ καλό.

 

Γαλακτοκομικά

Αυτό δεν είναι το ίδιο για όλους, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, τα σάκχαρα και οι ορμόνες στο εμπορικό γάλα γαλακτοκομικών θα προκαλέσουν επίσης ορμονικές διακυμάνσεις. Παραλείψτε το εάν είστε αβέβαιοι. 

Βαριά ενυδατική κρέμα 

Είναι ζωτικής σημασίας η ενυδάτωση – δεν θέλουμε απολύτως να παραλείψουμε αυτό το βήμα όταν ξεσπάσουμε, επειδή το ξηρό δέρμα θα υπεραντισταθμίσει την παραγωγή περισσότερο σμήγματος, επιδεινώνοντας το πρόβλημα. Απλώς δεν θέλουμε να βαρύνουμε το ήδη στρεσαρισμένο δέρμα με βαριά έλαια που μπορεί να φράξουν τους πόρους. Επιμείνετε σε κάτι ελαφρύ. 

Έκθεση στον ήλιο

Η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να επιδεινώσει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή, επομένως φροντίστε να φοράτε καπέλο ή ελαφρύ αντηλιακό όταν εκτίθεστε στον ήλιο για μεγάλες χρονικές περιόδους. 

Αφυδάτωση 

Το αφυδατωμένο δέρμα δημιουργεί ένα παραβιασμένο φράγμα που συγκρατεί δυσκολότερα τα βακτήρια και τα υπολείμματα. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι ενυδατώνουμε, διατηρώντας το φράγμα μας ελαστικό και ζωντανό, φροντίζοντας να λαμβάνουμε όχι μόνο αρκετό νερό αλλά και ηλεκτρολύτες. 

Αλκοόλ 

Ενώ ένα ή δύο ποτήρια κρασί δεν θα σας κάνει να το κάνετε, η υπερκατανάλωση αλκοόλ εμποδίζει την ικανότητα του συκωτιού μας να αποτοξινωθεί. Είναι επίσης φλεγμονώδες, συνήθως πλούσιο σε ζάχαρη (κρασί, μπύρα, κοκτέιλ) και αφυδατώνει το σώμα με απαραίτητο νερό, ηλεκτρολύτες και ιχνοστοιχεία. 

Κούραση 

Η βαθιά, επανορθωτική ανάπαυση είναι συνώνυμη με την επούλωση του δέρματος. Το σώμα μας μπαίνει σε λειτουργία μείζονος επισκευής όταν ξεκουραζόμαστε, οπότε όσο περισσότερα beauty z, τόσο πιο λείο είναι το δέρμα. Εάν υποφέρετε από ένα ξέσπασμα, φροντίστε να μειώσετε τον χρόνο της οθόνης πολύ πριν κοιμηθείτε και να κλείσετε τα μάτια το συντομότερο. 

Υδρογονωμένα έλαια 

Αυτά τα τροποποιημένα έλαια βρίσκονται στα περισσότερα διατηρημένα και συσκευασμένα τρόφιμα, επειδή η προσθήκη υδρογόνου καθιστά τα έλαια πολύ σταθερά στο ράφι. Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, αυτό δεν είναι καλό ή φυσικό για το σώμα. Όχι μόνο είναι φλεγμονώδη, αλλά αυτά τα έλαια συνδέονται με συγκεντρώσεις αυξητικού παράγοντα ινσουλίνης, ο οποίος διεγείρει την παραγωγή ορμονών που μπορεί να προκαλέσουν ακμή. 

Photos:Istock

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι σημαίνουν τα 7 σημεία στο πρόσωπο που βγάζεις σπυράκια;

Το να καταλάβεις γιατί το δέρμα σου ξεσπάει είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για να μπορέσεις να επιλύσεις το ζήτημα της ακμής....

Θέλεις απαλό δέρμα όλο το χειμώνα; Σου έχουμε 3 χρήσιμες συμβουλές

Ο χειμώνας ανέκαθεν ταλαιπωρεί το δέρμα μας αφού οι μειωμένες θερμοκρασίες το κάνουν να σκάει και να ξεραίνεται. Λίγο μετά δημιουργείται φαγούρα και ερεθισμός στο...

Οι 7+1 συνήθειες που σε γερνάνε γρηγορότερα- Τι να αποφύγεις για να έχεις πρόσωπο φρέσκο και γεμάτο λάμψη!

Άνδρες και γυναίκες, προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν να προσέχουν και να περιποιούνται τον εαυτό τους και να μην επιτρέπουν τον χρόνο να προδίδει...

5 “κακές” συνήθειες που προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος και πρέπει να τις αλλάξετε!

Η γήρανση τους δέρματος είναι κάτι που μας ανησυχεί όλους, όμως αποτελεί και τον μεγαλύτερο φόβο των γυναικών. Για αυτό οι περισσότερες προμηθευόμαστε με κρέμες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα Στεφανίδου, το οποίο ταιριάζει και σε ξανθές αλλά και...