Quantcast

10 λίστες που θα σου λύσουν τα χέρια!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Έχεις ανακαλύψει την αξία μιας καλής λίστας στη ζωή σου;

Συνειδητοποίησα από μικρή ηλικία πόσο σημαντικές είναι οι λίστες στη ζωή μας.

Αμήχανες καταστάσεις που με βοήθησαν να το καταλάβω:

  • Ξέχασα τα γενέθλια της παιδικής μου φίλης. Ήμουν όλη μέρα μαζί της χαμογελαστή και ωραία, και δεν της είπα ποτέ χρόνια πολλά. Αν είναι δυνατόν.

Μου πήρε πολύ καιρό να το καταπιώ. Και της φίλης μου φυσικά της στοίχισε. Μπορεί κάποια πράγματα να ακούγονται τυπικά αλλά δεν είναι. Τα συγκεκριμένα γενέθλια δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξεχάσω πια αλλά αυτό το έμαθα κάνοντας πρώτα τη βλακεία.

 Πως το αντιμετώπισα;

1) Πήρα organizer (μπορεί να σου φαίνεται παλιακό αλλά δουλεύει- υπάρχουν πάντα και τα digital organizer) και σημειώνω πλέον όλα τα σημαντικά γενέθλια. Εάν τύχει και η μέρα γενεθλίων των δικών σου, είναι δύσκολη μέρα για σένα, έχεις την υπενθύμιση σου. Το σκονάκι σου. Σου θυμίζει ότι δεν έχεις μόνο δουλειές αλλά και ευχές να δώσεις.

2)Έγινα κι εγώ ο ανεκδιήγητος τύπος που με πήραν τηλέφωνο ρωτώντας : «έρχεστε;» και εγώ ήμουν αραχτή στον καναπέ χωρίς καμία δικαιολογία για την ασυνέπεια μου, έχοντας διαγράψει εντελώς από το μυαλό μου το συγκεκριμένο ραντεβού. Αν σου έχει συμβεί και σε σένα… από δω και μπρος σημείωνε το!

Λίγα λόγια για μένα:

-Εδώ να επιβεβαιώσω σε όσους από εσάς αναρωτιούνται για το πόσο παρανοϊκή  είμαι, πως ναι, είμαι Παρθένος στο ζώδιο (ακόμα κι αν δεν πιστεύεις στα ζώδια, στην περίπτωση μου όλα όσα ακούγονται για τους παρθένους, ισχύουν!!). Ναι, με χαροποιεί η συνέπεια των άλλων (τη δική μου την θεωρώ επιβεβλημένη) και ναι, με δυσαρεστεί να με στήνουν και να με καθυστερούν.

Και τώρα… τα θετικά της ζωής με λίστες:

Η συνέπεια, ο προγραμματισμός, που σου ακούγονται ξενέρωτα και νευρωτικά, δεν είναι. Ξανασκέψου το μισό λεπτό. Σου επιτρέπουν να αποκτήσεις μια άλλη μορφή ελευθερίας.

Μην υποτιμάς τις μικρές χαρές του προγραμματισμού! Σε γλιτώνουν χρόνο, ενέργεια και έτσι ανακαλύπτεις ότι το να σημειώνεις τα πάντα, σε κάνει αλάνθαστο.

Ο περίγυρος σου σε εμπιστεύεται περισσότερο, στηρίζεται πάνω σου, γίνεσαι καλύτερος επαγγελματίας. Γιατί αν μάθεις να λειτουργείς έτσι στα μικρά καθημερινά, θα σου βγαίνει το ίδιο αβίαστα και στα επαγγελματικά ζητήματα. Θα είναι θέμα αντίληψης πλέον.

Οι 10 λίστες που θα σου λύσουν τα χέρια!

  • Λίστα με τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑΣ- η πιο σημαντική λίστα που σε βάζει σε πρόγραμμα και σε καθοδηγεί. Χωρίζεις το χαρτί σε δύο στήλες. Το πού πρέπει να πας εκτός σπιτιού στην πρώτη στήλη, όλες οι εξωτερικές δραστηριότητες. Τα υπόλοιπα που γίνονται από το χώρο σου ή από οπουδήποτε (τηλέφωνα που πρέπει να γίνουν, e-mail που πρέπει να σταλούν, οικιακές εργασίες) στη δεύτερη στήλη.
  • Λίστα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ (πάνω στο ψυγείο να έχεις κολλημένο με μαγνητάκι ένα χαρτί και κάθε φορά που τελειώνει κάτι το γράφεις επί τόπου. Την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια απλά θα το πάρεις μαζί σου)
  • Λίστα με τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ που χρειάζεσαι από την αγορά ή τα μέρη που πρέπει να πας. (πχ το άδειο μελάνι του εκτυπωτή, το ρουζ που τελείωσε, το παντελόνι που θέλει κόντεμα, το κούρεμα που όλο αναβάλλεις, το μανό που έπεσε στο πάτωμα και έσπασε. Άρα πρέπει να πας σε μοδίστρα, κομμωτήριο, κατάστημα καλλυντικών και κατάστημα με είδη τεχνολογίας)
  • ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ που γίνονται πιο σπάνια. (και δίπλα ένας χώρος για να βάζεις τικ! Πχ τζάμια)
  • ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ αγαπημένων προσώπων που δε θέλεις να ξεχάσεις. (Και την επέτειο σου, αν έχεις σταθερή σχέση!)
  • Λίστα για τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ σου. Τι χρωστάς, τι έσοδα αναμένεις, πόσα ξοδεύεις, αγορές που θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον και τo αντίστοιχο budget. Αν τα έχεις όλα μπροστά σου, θα σου έρθουν στο μυαλό αυτόματα και κάποιες λύσεις ή διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
  • Λίστα με όλους τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ, τα συνθηματικά, τα ονόματα χρήστη, τα pin, κτλ. Θα με θυμηθείς. Γιατί για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να είναι παντού ίδια, κι από την άλλη γιατί να σπας το κεφάλι σου και να μπερδεύεσαι διαρκώς μέσα στο άγχος;
  • Λίστα με ετήσιες επισκέψεις σε ΓΙΑΤΡΟΥΣ (οδοντίατρος, γυναικολόγος κτλ)
  • ΒΙΒΛΙΑ που θες να διαβάσεις, ΤΑΙΝΙΕΣ και σειρές που θέλεις να δεις. Την επόμενη φορά που δεν θα ξέρεις τι να κάνεις, ε… θα ξέρεις όταν ανοίγεις αυτή τη λίστα.
  • ΟΝΕΙΡΑ, στόχοι και επιδιώξεις.

Η τελευταία λίστα, είναι μόνο για σένα, μην φιλτράρεις τι σου εύχεσαι, μπορεί να ανακαλύψεις πράγματα για σένα που δεν είχες φανταστεί.

Σε μια τέτοια λίστα βρήκα τι μου έλειπε για να γίνω ευτυχισμένη. Και μέχρι σήμερα, εκπληρώνω στόχους, τους αλλάζω, θέτω νέους!

Xxx

Κατερίνα

Υγ Καλές σημειώσεις!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Γερονικολού: “Πήγα στη Μιμή Ντενίση και μου είπε ότι είχε κλείσει για τον ρόλο τη Βάσω Λασκαράκη”

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην Ελένη Μενεγάκη. Μεταξύ άλλων...

Η on camera αμηχανία της Κατερίνας Γερονικολού: “Τώρα αυτό με φέρνει σε δύσκολη θέση…”

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε η Κατερίνα Γερονικολού, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας “Κουραμπιέδες από χιόνι” που πρωταγωνιστεί. Μια από τις ερωτήσεις που δέχτηκε η...

Βάσω Λασκαράκη: Η σχέση με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Κατερίνα Γερονικολού

Μια εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο έδωσε η Βάσω Λασκαράκη. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγό της, Γιάννη...

Κατερίνα Γερονικολού: Η εξομολόγηση για τον θάνατο του πατέρα της! “Σαν σήμερα έφυγε…”

Καλεσμένη στην εκπομπή "Στούντιο 4" ήταν η Κατερίνα Γερονικολού και μεταξύ άλλων μίλησε για την απώλεια του πατέρα της. «Έχουν περάσει πολλά χρόνια και σαν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα Στεφανίδου, το οποίο ταιριάζει και σε ξανθές αλλά και...