Quantcast

Άγχος; Κατατρόπωσέ το με 15+1 κινήσεις ματ!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Τώρα που οι υποχρεώσεις του χειμώνα έχουν χτυπήσει κόκκινο, το στρες και η ανησυχία για τα καθημερινά επέστρεψαν και μας απαγορεύουν να χαρούμε τη ζωή μας.

Επειδή δεν είναι υγιές κάθε μέρα να κυνηγάμε την ουρά μας, οφείλουμε να εντοπίσουμε τί μας χαλαρώνει και ποιες είναι αυτές οι δραστηριότητες που μας αποσυμπιέζουν.

Πάμε να βρούμε μαζί διάφορους τρόπους χαλάρωσης και ηρεμίας:

  1. Ιδανικό είναι το περπάτημα, ακόμα και για 20 λεπτά. Θυμήσου πώς σε αναζωογονούσε στην καραντίνα. Έβγαινες έξω και ξεχνιόσουν από τις ατέλειωτες ανασφάλειες που έφερε στις ζωές μας ο Covid. Ο Covid δεν έφυγε ακόμα, το περπάτημα γιατί να φύγει;
  2. Υγιεινές επιλογές. Όσο πιο «καθαρός» είναι ο οργανισμός μας, αποκτούμε ευεξία. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσεις το junk food. Ή να αρχίσεις ήπια γυμναστική. Yoga, Pilates.  Η αποτοξίνωση από τις αρνητικές σκέψεις ξεκινάει από μέσα!
  3. Η μαγειρική κάποιες γυναίκες τις χαλαρώνει. Εάν ανήκεις σε αυτές, ζήτα από τον σύντροφο σου ή την οικογένεια σου, όταν είσαι στην κουζίνα να μην σε ενοχλούν, να σε αφήσουν όσο το δυνατόν γίνεται αυτές τις στιγμές μόνη, να καθαρίσει το μυαλό σου και να «παίξεις» με τα κουζινικά σου. Κάνε την αγγαρεία, δημιουργία.
  4. Ο πονοκέφαλος του σούπερ μάρκετ θα γίνει μια γρήγορη και τυπική διαδικασία εάν πάνω στο ψυγείο βάλεις με μαγνητάκι ένα χαρτί και κάθε φορά που σου τελειώνει κάτι, το συμπληρώνεις. Το παίρνεις μαζί σου και ξέρεις τι θες. Γλιτώνεις χρόνο και γίνεσαι αποτελεσματική.
  5. Οι ειδήσεις μπορούν να σου προκαλέσουν άγχος. Αν δεν είναι καλή μέρα για σένα, μην ενημερωθείς για όλα τα δεινά του κόσμου. Προφυλάξου για μία μέρα. Δεν πειράζει.
  6. Για πολλά χρόνια, όταν χρειαζόμουν να ξεφύγω από κάτι, έβαζα την μέχρι τότε αγαπημένη μου ταινία στο DVD (Τον «Τιτανικό», δε θέλω σχόλια). Ακόμα και αν δεν την έφτανα μέχρι τέλους, επειδή έβλεπα κάτι γνώριμο που μου άρεσε, ένιωθα καλύτερα (εγώ τουλάχιστον- ότι κι αν μου συνέβαινε-δεν βρισκόμουν ναυαγισμένη πάνω σε μια σανίδα μεσοπέλαγα στο ψοφόκρυο!). Βρες ποια ταινία σε κάνει να νιώθεις «ασφαλής»-γιατί ξέρεις τί γίνεται μετά. Και δραπέτευσε από την καθημερινότητα από τον καναπέ του σπιτιού σου.
  7. Δοκίμασε κάτι καινούριο. Ένα νέο ρούχο, άλλαξε τη χωρίστρα σου, άλλαξε θέση στον καναπέ, φτιάξε μια νέα συνταγή. Σπάσε τη ρουτίνα με μικρά πραγματάκια που μπορούν κάπως να σε ανανεώσουν και να σου προσφέρουν μικροχαρές.
  8. Πάρε τηλέφωνο ή βγες για ένα καφέ με την κολλητή σου. Κράτα επαφή. Προλαβαίνεις. Και μετά δεν νιώθεις μόνη.
  9. Πολλές φορές, όταν θέλω να νιώσω φροντίδα, πάω στο πατρικό μου. Η μανούλα με ταΐζει, με χαϊδεύει και… γίνομαι περδίκι.
  10. Εάν θέλεις να ηρεμήσεις για 5 λεπτά, το scrolling down στα social δε θα σου αδειάσει το μυαλό, θα στο γεμίσει με άσχετες εικόνες προκαλώντας σου περισσότερες σκέψεις και όχι λύσεις.
  11. Μην υποτιμάς τον ύπνο. Ο καλός ύπνος σημαίνει ένα 6ωρο τουλάχιστον το βράδυ. Διεκδίκησε τον. Το σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζονται ένα καλό shut down κάθε νύχτα.
  12. Ο φίλος μου το ραδιόφωνο! Βρες τον σταθμό που σε ταξιδεύει, την φωνή του ραδιοφωνικού παραγωγού που σου ταιριάζει και άκου τις μελωδίες. Χωρίς να μιλάς. Μόνο άκου.
  13. Τις Κυριακές, βρες κάτι που θα κάνεις μόνο για σένα. Θα διαβάσεις περιοδικό, θα κάνεις μάσκα ομορφιάς, θα μουλιάσεις στην μπανιέρα. Τι σου αρέσει να κάνεις; Κάνε ένα διάλειμμα ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
  14. Εστίασε. Όταν δεν ξέρεις με τι να πρωτοασχοληθείς και σε πνίγουν τα «πρέπει», αφιέρωσε 5 λεπτά να καταγράψεις τις εκκρεμότητες. Με ηρεμία, διάλεξε τι επείγει περισσότερο και σιγά σιγά, ξεκίνα να σβήνεις κάθε φορά που τα καταφέρνεις να ολοκληρώσεις κάτι.
  15. Μπράβο. Να το λες στον εαυτό σου και να το ζητάς όταν νιώθεις πως δεν στο λένε. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Γιατί λέμε μπράβο κάθε τρεις και λίγο στα μικρά παιδιά και στους ενήλικες το ξεχνάμε; «Μπράβο που με φροντίζεις», «Δεν πειράζει που σήμερα δεν πρόλαβες αυτό, σου αξίζει μπράβο για όλες τις υπόλοιπες μέρες που το είχες προλάβει». Μπράβο, μπράβο, μπράβο.
  16. Μην ξεχνάς να είσαι καλή. Μια μικρή πράξη καλοσύνης, μας κάνει να νιώθουμε ωραία. Άσε τον βιαστικό οδηγό να περάσει, αφού βιάζεται τόσο πολύ. Επίτρεψε στον πεζό να περπατήσει στη διάβαση με τον ρυθμό του χωρίς να δυσανασχετείς. Πες καλημέρα και δώσε την σειρά σου σε κάποιον ηλικιωμένο. Στην γκρίνια των γύρω, οχυρώσου.

Οι κακές σκέψεις μας στερούν το χαμόγελο.

Με το χαμόγελο σου, μπορείς να σκλαβώσεις τον κόσμο όλο.

Αντίο άγχος.

Σήμερα θα αναπνεύσω.

Xxx

Κατερίνα

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Γερονικολού: “Πήγα στη Μιμή Ντενίση και μου είπε ότι είχε κλείσει για τον ρόλο τη Βάσω Λασκαράκη”

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην Ελένη Μενεγάκη. Μεταξύ άλλων...

Η on camera αμηχανία της Κατερίνας Γερονικολού: “Τώρα αυτό με φέρνει σε δύσκολη θέση…”

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε η Κατερίνα Γερονικολού, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας “Κουραμπιέδες από χιόνι” που πρωταγωνιστεί. Μια από τις ερωτήσεις που δέχτηκε η...

Βάσω Λασκαράκη: Η σχέση με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Κατερίνα Γερονικολού

Μια εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο έδωσε η Βάσω Λασκαράκη. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγό της, Γιάννη...

Στρες: Με αυτό το άρωμα θα αποβάλλεις το άγχος από τη ζωή σου σε μόλις 4 εβδομάδες!

Η αλήθεια είναι ότι το στρες είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζει αρκετός κόσμος και κυρίως στη σύγχρονη κοινωνία που τα προβλήματα είναι πολλά και...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Παναγιώτης Χατζηδάκης για τον θάνατο των γονιών του: “Αισθάνθηκα ορφανός”

  Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» και στην Όλγα Λαφαζάνη ο Παναγιώτης Χατζηδάκης. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για την απουσία του από την...