Quantcast

Καλοκαιρινές διακοπές: The minimal version

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Ξέρω τι μπορεί να σκεφτείς.

Φωτιές σε όλη τη χώρα καταστρέφουν τα δάση, τα σπίτια, την καθαρή ανάσα μας. 

Την Ελλάδα.

 

Βιώνουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, καύσωνες και πλημμύρες, συνειδητοποιώντας ότι αποτύχαμε να αναστρέψουμε την οικολογική καταστροφή.

 

Οι γυναικοκτονίες πληθαίνουν, αν είναι δυνατόν.

 

Οι Ολυμπιακοί αγώνες διενεργούνται στη σκιά του COVID, παρά τις σημαντικές ελληνικές διακρίσεις.

 

Κι εγώ θα σου μιλήσω για την αξία των λιτών διακοπών.  

 

Πριν μου πεις «άσε μας κουκλίτσα μου», θα σου πω εγώ «ναι, έχεις δίκιο σε αφήνω ήσυχη».

 

Αλλά όσο κι αν δεν είμαστε ανάλαφροι, όσο κι αν εκεί έξω φίλοι μας βρίσκονται σε απόγνωση, δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή συνεχίζεται!

 

Πάμε λοιπόν-μουδιασμένα-να βρούμε  την απλότητα στην ξεκούραση.

 

Βρίσκομαι στην πανέμορφη Κέρκυρα. Έχω βγάλει από την βαλίτσα μου όλα τα πράγματα μου, τα τακτοποιώ στη ντουλάπα του ξενοδοχείου και συνειδητοποιώ λίγες ώρες μετά, ότι στην πραγματικότητα χρειάζομαι τo 1/3 από όσα πακέταρα.

 

Σε επόμενο άρθρο θα σου γράψω αναλυτικά την λίστα όλων όσων θα μπορούσες να χρειαστείς σε ένα ταξίδι, αλλά όταν μιλάμε για διακοπές-χαλάρωση, χρειάζεσαι λίγα. Πολύ λίγα!

 

1)Μαγιώ. Όχι δέκα, το πολύ 3 μαγιώ. Κι αυτό για ποικιλία. Αφού δύο-τρία πάντα καταλήγεις να φοράς, γιατί παίρνεις μαζί σου όλα τα μαγιώ σου; Μπορεί να μην πιάνουν πάρα πολύ χώρο στην βαλίτσα αλλά ποιον πας να εντυπωσιάσεις με τα μαγιώ που πηγαινοφέρνεις αφόρετα κάθε φορά;

2)Σαγιονάρες. Στην παραλία, στο ξενοδοχείο, παντού. Μη σου πω και στο ποτάκι. (επαναλαμβάνω είσαι διακοπές)

3)Αντιηλιακό. Είναι το καλλυντικό σου, η προστασία σου, ο καλύτερος σου φίλος. Σε ομορφαίνει- ειδικά αν επιλέγεις αυτό με το χρώμα -εγώ αυτό προτιμώ- και δε σε προδίδει ποτέ. Αν το ξεχάσεις, μην παραπονεθείς τον χειμώνα για πανάδες και ρυτιδούλες. Σ’ αυτή την ζωή όλα εδώ πληρώνονται! Επίσης όταν δεν θέλεις να κουβαλάς πολλά, υπάρχουν αντιηλιακά που είναι και για το σώμα και για το πρόσωπο με τέλεια υφή.

4)Παρεό. Αγαπάω αυτά που είναι πολυμορφικά, (φόρεμα/φούστα) και τα δένεις γύρω από το σώμα σου με όλους τους δυνατούς τρόπους. Τα χρησιμοποιώ και σαν μπλουζάκι πάνω από τζιν σορτσάκι, και σαν τουρμπάνι στην ηλιοθεραπεία, για να προστατεύω από τον ήλιο το τριχωτό της κεφαλής μου. (μου αρέσουν πολύ και τα καπέλα αλλά όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο στην βαλίτσα πατικώνονται και γίνονται χάλια)

5) Μια τύπου ζακέτα. Κάθε φορά που φεύγω, πάντα οραματίζομαι ηλιόλουστες ζεστές μέρες. Και ξεχνάω ότι το βραδάκι, με το αεράκι, ψυχραίνει ο καιρός και βγάζει υγρασία. Πάρε ζακέτα, κιμονό, κάτι τελοσπάντων. Μαμαδίστικο το ξέρω, αλλά τη ζακέτα να την πάρεις.

6) Σαπουνάκι για πρόσωπο και σώμα, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρσα, κραγιόν που θα το βάζεις και σαν ρουζ, βούρτσα-σαμπουάν-μαλακτική. Α! την μαλακτική (ή μάσκα) με τίποτα μην την ξεχάσεις. Τα μαλλιά αφενός από τη θάλασσα, αφετέρου από το νερό των νησιών που είναι πιο «σκληρό» με τα μαλλιά μας, χρειάζονται φροντίδα στις διακοπές.

7) Βιβλίο. Βάλτο στη ζωή σου, σε ταξιδεύει.

8)Καλή παρέα. Οι φίλοι μας δεν είναι απαραίτητα και η ιδανική παρέα για διακοπές. Δεν αποζητάμε πάντα τα ίδια. Τσέκαρε αν κάνουν «match» τα θέλω σας. Αν θέλεις να λιώνεις 10 ώρες στην παραλία και ο κολλητός σου θέλει να εξερευνήσει κάθε σπιθαμή του νησιού, μάλλον κάτι σε αυτό το ταξίδι θα στραβώσει.

Α! Δεν χρειάζεσαι:

– Τακούνια

– Γκρίνια

– Mails

Πάμε, φύγαμε, σαλπάρουμε, πετάμε!

Xxx

Kατερίνα

 

Υγ: ότι κι αν συμβαίνει στον κόσμο, οι περισσότεροι από εμάς πηγαίνουμε διακοπές μια φορά το χρόνο.

Εκμεταλλεύσου τες σοφά, οι μέρες της αποφόρτισης είναι ιερές.

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Γερονικολού: “Πήγα στη Μιμή Ντενίση και μου είπε ότι είχε κλείσει για τον ρόλο τη Βάσω Λασκαράκη”

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην Ελένη Μενεγάκη. Μεταξύ άλλων...

Η on camera αμηχανία της Κατερίνας Γερονικολού: “Τώρα αυτό με φέρνει σε δύσκολη θέση…”

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε η Κατερίνα Γερονικολού, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας “Κουραμπιέδες από χιόνι” που πρωταγωνιστεί. Μια από τις ερωτήσεις που δέχτηκε η...

Βάσω Λασκαράκη: Η σχέση με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Κατερίνα Γερονικολού

Μια εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο έδωσε η Βάσω Λασκαράκη. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγό της, Γιάννη...

Κατερίνα Γερονικολού: Η εξομολόγηση για τον θάνατο του πατέρα της! “Σαν σήμερα έφυγε…”

Καλεσμένη στην εκπομπή "Στούντιο 4" ήταν η Κατερίνα Γερονικολού και μεταξύ άλλων μίλησε για την απώλεια του πατέρα της. «Έχουν περάσει πολλά χρόνια και σαν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα Στεφανίδου, το οποίο ταιριάζει και σε ξανθές αλλά και...