Quantcast

Ζαχαρούλα: Η ιστορία πίσω από το ρόλο

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

5 χρόνια στο θέατρο (σε δύο έργα) και τώρα σε 1 ταινία. Πως είναι να υποδύεσαι ένα ρόλο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Το 2013 άκουσα πρώτη φορά για αυτή τη νεαρή, τη ζημιάρα, τη Ζαχαρούλα.

9 χρόνια μετά αυτή η υπηρετριούλα από τη Σμύρνη του 1922, το «δουλικό» όπως τότε έλεγαν, εξακολουθεί να ζει και να αναπνέει πάνω στη σκηνή του θεάτρου και για πρώτη φορά τώρα στην μεγάλη οθόνη.

Ένας ρόλος, άπειρες ώρες, πολλά λόγια κι αμέτρητα κοστούμια. Κοτσίδες και ρουζ.

Μπροστά από τα φώτα, ένας άνθρωπος αποκτά σάρκα και οστά. Ένα κορίτσι.

 Μια κοπέλα που ενηλικιώνεται. Που μαθαίνει τον έρωτα. Που στα σκοτεινά υπόγεια ρίχνει φως.

Είναι σπάνιο ένας ηθοποιός να υποδύεται τόσα χρόνια ένα ρόλο. Να μεγαλώνει μαζί του, να τον «φροντίζει». Να γυρνάει κεφάλι κάθε φορά που ακούει το συγκεκριμένο όνομα.

Σήμερα βγαίνει στους κινηματογράφους όλης της Ελλάδας μια ταινία που κόστισε πολλά σε όσους τη δημιούργησαν, γι’ αυτό και τη λέμε υπερπαραγωγή. Αυτό όμως- πίστεψε με- είναι το λιγότερο.

Η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» είναι η πατρίδα σου που χάθηκε πριν από 100 χρόνια ακριβώς. Είναι οι πληγές μας αλλά και το λαμπερό παρελθόν μας. Όποιος δεν το έζησε δεν μπορεί να το φανταστεί, ναι.

Αλλά με την ταινία θα έρθει πιο κοντά στο να το ζήσει παρέα με τους ήρωες.

H ταινία μάς λέει πως είναι αμαρτία να ξεχνάμε από που προήλθαμε και να «αποχωριζόμαστε» από τους προγόνους μας.

Όπως και εγώ δεν μπορώ να αποχωριστώ πια τη Ζαχαρούλα, πάντα θα είναι ένα κομμάτι μου, έτσι και όλοι οι θεατές στη σφαίρα του υποσυνείδητου, θα ταξιδέψουν στο χρόνο και υπερφυσικά θα νιώσουν την ανατριχίλα για τους προγόνους μας από τη Μικρά Ασία.

Κάθε φορά που υποκλίνομαι στο θέατρο ως Ζαχαρούλα, ξέρω πως σε λίγες ώρες, στην επόμενη παράσταση θα την ξανασυναντήσω. Την συμπαθώ άλλωστε.

Είναι καλόκαρδη, αγαπάει δυνατά, έχει τρυφερό άγγιγμα, δεν την νοιάζουν τα συμφέροντα, έχει απλή σκέψη και παιχνιδιάρικο περπάτημα.

Γίνε κι εσύ για λίγο «Ζαχαρούλα»!

Xxx

Κατερίνα

ΥΓ: Κάθε φορά που κάνω μια ζαβολιά ή σκουντουφλάω, λέω από μέσα μου: «Έχεις γίνει κανονική Ζαχαρούλα..!»

 

ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ, ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σε σκηνοθεσία: Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο: Μιμής Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman – Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και στο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Βογιατζής, Κρατερός Κατσούλης, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Nathan Thomas, Γιάννης Εγγλέζος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ντίνα Μιχαηλίδου, Daphne Alexander, Νέδη Αντωνιάδου, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση και Fotina Papatheodorou.

Special guest stars: Jane Lapotaire, Susan Hampshire και ο Rupert Graves 

 

Παραγωγή: Tanweer

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Γερονικολού: “Πήγα στη Μιμή Ντενίση και μου είπε ότι είχε κλείσει για τον ρόλο τη Βάσω Λασκαράκη”

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην Ελένη Μενεγάκη. Μεταξύ άλλων...

Η on camera αμηχανία της Κατερίνας Γερονικολού: “Τώρα αυτό με φέρνει σε δύσκολη θέση…”

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε η Κατερίνα Γερονικολού, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας “Κουραμπιέδες από χιόνι” που πρωταγωνιστεί. Μια από τις ερωτήσεις που δέχτηκε η...

Βάσω Λασκαράκη: Η σχέση με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Κατερίνα Γερονικολού

Μια εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο έδωσε η Βάσω Λασκαράκη. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγό της, Γιάννη...

Μιμή Ντενίση: “Πιστεύω πως θα μπορούσα να είμαι πολύ καλή στην πολιτική”

Συνέντευξη στην εκπομπή «Στο κέντρο» έδωσε η Μιμή Ντενίση και μίλησε για όλα! Μεταξύ άλλων λοιπόν αναφέρθηκε στην ταινία της «Σμύρνη μου αγαπημένη» και το...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...