Quantcast

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η ηλικία, η συνεργασία με τον ΣΚΑΙ, το αυτοάνοσο νόσημα και οι βραβεύσεις

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Θέλετε να μάθετε για την ηλικία, τις συνταγές, τη συνεργασία με τον ΣΚΑΙ και τις βραβεύσεις της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου;

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι Ελληνίδα chef, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας, τηλεοπτική παρουσιάστρια καθώς και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.

Πάμε, όμως, να μάθουμε όσα δε ξέρουμε για την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:

  • Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε στη Νάουσα της Πάρου, στις 22 Οκτωβρίου 1967
  • Μεγάλωσε στην Πάρο όπου από μικρή ασχολήθηκε στο χώρο της εστίασης, στην οικογενειακή επιχείρηση
  • Τελειώνοντας το σχολείο, μετακομίζει για δύο χρόνια στην Αθήνα, για να σπουδάσει Design

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

  • Από το 1991, επιστρέφει στην Πάρο όπου ασχολείται επαγγελματικά πλέον, με την οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση
  • Το 1996 ανοίγει το πρώτο εστιατόριο, “Παπαδάκης” στη Νάουσα της Πάρου, το οποίο λειτουργεί έως το 2004
  • Την ίδια χρονιά μετακομίζει μόνιμα στην Αθήνα και το 2005 ξεκινάει τη λειτουργία του το Εστιατόριο Παπαδάκης στο Κολωνάκι, στο οποίο εργάζεται ως Executive Chef έως και σήμερα
  • Στην Αθήνα άρχισε και η καριέρα της στην τηλεόραση, σαν παρουσιάστρια στη μαγειρική ζώνη εκπομπών, που μέχρι τότε είχε αποσπασματικό χαρακτήρα

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

  • Την ίδια περίοδο αναπτύσσει την ιστοσελίδα της, argiro.gr
  • Το 2012-2013 διδάσκει μαγειρική στην Le Monde
  • Σπούδασε στις σχολές: Le Cordon Bleu Culinary Arts School, Pastry Chef Σχολή, Στέλιος Παρλιάρος, Ecole du Grand Chocolat Valrhona, Tain L’Hermitage, FRANCE
  • Είναι παντρεμένη από το 1993 με τον Μανώλη Μανωλάκη και έχουν μια κόρη, την Κωνσταντίνα Μανωλάκη, που γεννήθηκε το ίδιο έτος
  • Έχει μια αδερφή, την Νικολέττα Μπαρμπαρίγου

Διαβάστε επίσης: Ρολά κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

Η γνωριμία με τον σύζυγό της

“Με τον Μανώλη γνωριστήκαμε από κοινούς φίλους και η πρώτη μας επαφή ήταν επεισοδιακή. Τσακωθήκαμε, αλλά μάλλον γιατί ήταν κεραυνοβόλος έρωτας” είχε πει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και συνέχισε: “Πλέον είμαστε 20 χρόνια μαζί. Ο Μανώλης δεν σε κάνει ποτέ να βαριέσαι. Έχουμε πολύ έντονη σχέση, αλλά είναι το μεγάλο μου στήριγμα. Όλες τις αποφάσεις τις παίρνουμε μαζί”, είχε δηλώσει η ίδια.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

Αναφερόμενη στην κόρη της, η σεφ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Θαυμάζω την ειλικρίνειά της, είναι πολύ δυναμικό παιδί. Είχε πάρει τις βάσεις από νωρίς για να βγει έξω μόνη της. Θεωρώ ότι τα παιδιά μας δεν πρέπει να εξαρτώνται από εμάς, να πατάνε μόνα τους στα πόδια τους από νωρίς”

Μάλιστα, η κόρη της, Κωνσταντίνα έχει ανοίξει εστιατόριο στην Πάρο με τον σύντροφό της, Γιάννη.

Διαβάστε επίσης: Σαλάτα με πενάκι λαχανικών από την Αργυρώ

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

Το πρόβλημα υγείας

Η Αργυρώ, σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε αποκαλύψει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε χωρίς να το μάθει κανείς.

«Σε οποιαδήποτε δυσκολία και να τύχει στη ζωή μας, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας. Είναι αυτοί που θα μας βοηθήσουν να το ξεπεράσουμε, γιατί μπορεί να σε πάρει πολύ από κάτω. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Φοβήθηκα πιο πολύ για τους γύρω μου. Κάθε πρωί ανοίγω τα μάτια μου, κάνω τον σταυρό μου και λέω «Είμαι ευτυχισμένη που είμαι γερή». Αυτό…».

Διαβάστε επίσης: Μπάρες λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

Οι βραβεύσεις

  • 2019: Πρέσβειρα Γαστρονομίας Νοτίου Αιγαίου, Αθήνα Ελλάδα 
  • 2019: Greek TopWomen Award – Eirinika.gr, Αθήνα Ελλάδα 
  • 2018: Restaurant 100 Βραβείο για το εστιατόριο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, Αθήνα Ελλάδα
  • 2018: Τιμητική Διάκριση για την Κοινωνική Προσφορά του εστιατόριου ΠΑΠΑΠΑΔΆΚΗΣ,UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αθήνα Ελλάδα 
  • 2017: Πρόεδρος και Έδρα της Επιτροπής European Young Chef Award, Βαρκελώνη, Ισπανία
  • 2017: Βραβεύτηκε για την προσφορά της στον τομέα της Γαστρονομίας, UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αθήνα, Ελλάδα 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

  • 2014: Πρέσβειρα της Ελλάδος για την Καμπάνια «Αφήνω το γόνο…να γίνει γονιός», Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • 2014: Καλύτερο βιβλίο μαγειρικής τηλεοπτικού σεφ”ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ» Βραβεία Gourmand, Παρίσι Γαλλία
  • 2013: Πρέσβειρα της Ελληνικής & Παριανής Κουζίνας, Πάρος, Ελλάδα
  • 2013: Global Culinary Ambassador, Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, United States Congress, Washington D.C, USA 
  •  2011: Τιμήθηκε για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας στις ΗΠΑ, Epicurian Chef Club of Boston, MA USA 
  • 2010: Βραβεύτηκε στην κατηγορία Woman Chef, Βραβεία GOURMAND , Παρίσι, Γαλλία 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

  • 2009:Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ στην ελληνική Toques D’OR από το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, Αθήνα Ελλάδα 
  • 2009: Τιμήθηκε για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας παγκοσμίως , Le Monde-πιο δημοφιλή Σχολείο-σεφ, Αθήνα Ελλάδα
  • 2008: Γυναίκα της Χρονιάς (κατηγορία Best Woman Chef) από το περιοδικό LIFE & STYLE, μετάδοση [[Star Channel|STAR]], Εκδόσεις Λυμπέρη (Conde Nast Εκδότης για την Ελλάδα), Αθήνα Ελλάδα 
  • 2006-2007: Ελληνική Κουζίνα Βραβείο για το εστιατόριο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, από το περιοδικό Gourmet, Αθήνα Ελλάδα
  • 2002: Καλύτερο τοπικό βιβλίο μαγειρικής “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” από τα GOURMAND Βραβεία, Γαλλία Παρίσι

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

Η συνεργασία με τον ΣΚΑΙ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παραμένει στον ΣΚΑΪ με το κανάλι να ανακοινώνει επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΏΡΑ για μαγειρική! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προσκαλεί για δεύτερη σεζόν στην πολύχρωμη κουζίνα της στον ΣΚΑΪ, εκεί όπου τα σπιτικά μαγειρέματα αναβαθμίζονται σε γαστρονομική εμπειρία.

Τα πρωινά της τηλεοπτικής χρονιάς που μας πέρασε, η Αργυρώ ετοίμαζε τα υλικά της, έπαιρνε τις κουτάλες της, άναβε την κουζίνα και τον φούρνο της, και με χαμόγελο και κέφι για δημιουργία, μας παρουσίασε περισσότερα από 540 πιάτα, στα 180 επεισόδια της εκπομπής. Τα νόστιμα μυστικά της αγαπημένης μας μαγείρισσας παρακολούθησε το 17,4% τηλεθεατών στο σύνολο του κοινού, δίνοντας στην εκπομπή την πρώτη θέση στη ζώνη μετάδοσής της.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

Η μαγείρισσα της καρδιάς μας θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν να δημιουργεί εντυπωσιακά πιάτα για όλη την οικογένεια και να μας μυεί στα μυστικά της καλής κουζίνας. Νέες μαγειρικές ιδέες, ψαγμένοι διατροφικοί συνδυασμοί και καλεσμένοι που έχουν κάτι γευστικό να μοιραστούν μαζί μας.

Τα γυρίσματα των νέων επεισοδίων έχουν ήδη ξεκινήσει και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας περιμένει σε ένα ακόμα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων, στον ΣΚΑΪ!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει την πιο λαχταριστή σαλάτα Caesar

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει την πιο λαχταριστή σαλάτα Caesar, στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα.     Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας!   Δείτε...

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει το πιο νόστιμο τσιζκέικ

Η συνταγή της ημέρας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Υλικά: Για τη βάση 250 γρ. μπισκότα digestive 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)   Για την κρέμα 250...

Λαχταριστά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε λαχταριστά μπιφτέκια στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1. Υλικά για μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 500 γρ. μοσχάρι για κιμά 250 γρ. χοιρινό για κιμά 250...

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς ετοιμάζει παστίτσιο

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει πεντανόστιμο παστίτσιο για όλη την οικογένεια στο "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Δούκισσα Νομικού! Δείτε το βίντεο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτό είναι το πορτρέτο που θα μπει στα νέα νομίσματα

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας παρουσίασε τα νέο νομίσματα με την εικόνα του βασιλιά Καρόλου. «Σήμερα έχουμε την τιμή να αποκαλύψουμε το πρώτο επίσημο πορτραίτο...