Η Δήμητρα Αλεξανδράκη είναι από τις πιο όμορφες και καλλίγραμμες Ελληνίδες.
Μάλιστα, η καλλονή αποκάλυψε σήμερα τον λόγο για τον οποίο προσθέτει συχνά μπούκοβο στο φαγητό της.
Συγκεκριμένα, η μέλλουσα νυφούλα Δήμητρα Αλεξανδράκη δημοσίευσε ένα Instagram story δείχνοντας τα βραστά αυγά που ετοιμαζόταν να απολαύσει και έγραψε χαρακτηριστικά:
“Με ρωτάτε συχνά γιατί βάζω αρκετό μπούκοβο στο φαγητό μου.
- Είναι διεγερτικό και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος
- Βοηθάει στην πέψη της τροφής και δρά ενάντια στο πεπτικό έλκος
- Έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες
- Βοηθάει επίσης στην απώλεια βάρους γιατί αυξάνει τον μεταβολισμό κ.α”
Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Δήμητρας Αλεξανδράκη:
Τι είναι το μπούκοβο;
To μπούκοβο είναι βαλκανικό μπαχαρικό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των καψικών και αποτελείται από αποξηραμμένες και θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές (γλυκές ή καυτερές). Έχει κόκκινο κεραμιδί χρώμα και πικάντικη γεύση. Συνήθως χρησιμοποιείται σε κρεατικά και σάλτσες και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της Βορειοελλαδίτικης κουζίνας. Στη Μεσανατολίτικη κουζίνα συναντάται με την ονομασία πουλ μπιμπέρ (κατά λέξη «νιφάδες πιπεριάς»).
Υπάρχουν δύο είδη μπούκοβου, το γλυκό και το καυτερό. Το κάθε είδος προκύπτει από την αντίστοιχη ποικιλία κόκκινης πιπεριάς που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του (γλυκιά/καυτερή). Η καλύτερη ποικιλία του είναι εκείνη που προκύπτει από θρυμματισμένους κόκκους τριμμένους σε λάδι, πράγμα που το διατηρεί φρέσκο και επιτρέπει την ομοιόμορφη διάχυση του αρώματος χωρίς να έχει μαγειρευτεί.