Quantcast

Άγιος Βαλεντίνος: Πέντε εύκολες συνταγές για το πιο ρομαντικό δείπνο της ζωής σου!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και αν είσαι ερωτευμένη πρέπει να οργανωθείς για να ετοιμάσεις το πιο εύκολο, οικονομικό και ξεχωριστό δείπνο για σένα και το ταίρι σου. 

Οι καιροί είναι δύσκολοι και γι’ αυτό οι συνταγές που σου προτείνουμε είναι οικονομικές και περιέχουν απλά υλικά. Οι παρασκευές τους είναι απλές και δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες για να τα καταφέρεις.

Εμείς σου προτείνουμε πέντε διαφορετικά πιάτα για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα. 

1η συνταγή: Μπριζόλα με μανιτάρια και σπανάκι

Είναι κλασικό και αγαπημένο φαγητό, πλούσιο σε γεύση και απόλαυση. Με αυτή τη συνταγή σίγουρα θα ικανοποιήσεις το ταίρι σου. 

Υλικά 

  • Δύο μοσχαρίσιες μπριζόλες 340 γραμμαρίων 
  • Χοντροτριμμένο αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο και 2 σκελίδες ψιλοκομμένες, χωρισμένες
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο και 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 340 γραμμάρια ανάμικτα μανιτάρια
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/2 γ. ξηρό λευκό κρασί
  • 6 φλυτζάνια σπανάκι
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

 

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες μαζί με το σκόρδο και το κλαδάκι του δεντρολίβανου. Ψήνουμε για 4 με 8 λεπτά. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε 3 έως 6 λεπτά για μέσο. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε μια σανίδα κοπής, τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν τουλάχιστον 10 λεπτά.

Βάζουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια με τις υπόλοιπες δύο κουταλιές λάδι και προσθέτουμε το αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 6 με 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για ακόμα ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το κρασί. Μαγειρεύουμε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα και μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.

Βάζουμε το σπανάκι στο τηγάνι και το αφήνουμε να μαραθεί για 1 με 2 λεπτά.

Το αφαιρούμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε μαζί με τις μπριζόλες με τα μανιτάρια και το σπανάκι.

2η συνταγή: Παέλια με θαλασσινά και πιπεριές

Αν σας αρέσουν τα θαλασσινά, τα πικάντικα και τα εντυπωσιακά πιάτα φτιάξτε ισπανικά παέλια. Το πιάτο αυτό συνδυάζεται υπέροχα με αφρώδες κρασί ή ξηρό ροζέ.

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 350 γραμμάρια ξεφλουδισμένες γαρίδες
  • 230 γραμμάρια ισπανικό chorizo (Τσορίθο) κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
  • 2 κουταλάκια σαφράν
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες ρύζι 
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 ποτηράκι ξηρό λευκό κρασί
  • 4 κούπες κοτόπουλο
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • 6 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 340 γραμμάρια μύδια
  • 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν για 2 έως 4 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το chorizo ​​και 1 κουταλιά λάδι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Μεταφέρετε το μισό chorizo ​​σε ένα πιάτο.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι, το σαφράν και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.

Προσθέστε το ρύζι και την πάπρικα και το ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου το ρύζι αρχίσει να απορροφά τα υγρά του για άλλα 4 με 6 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και σιγοβράζουμε έως ότου να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού για 18 με 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, οι γαρίδες να γίνουν ροζ και το ρύζι μαλακώσει για περίπου 5 με 6 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέτουμε, το chorizo που βάλαμε στην άκρη ​​και το υπόλοιπο λεμόνι. Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό. Σερβίρετε με κομμάτια λεμονιού.

3η συνταγή: Αρνίσια παϊδάκια με μυρωδικά

Τα αρνίσια παϊδάκια είναι πεντανόστιμα και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Επίσης Μαγειρεύονται γρήγορα που σημαίνει λιγότερο χρόνο στην κουζίνα και περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό μας.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια 
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη 

Παρασκευή

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα εξής υλικά: ελαιόλαδο, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, θυμάρι και κρεμμύδι σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα πάνω στα παϊδάκια του αρνιού και τα τοποθετούμε σε ένα μεσαίο ταψί, καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μαργαρίνη. Βάζουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε κάθε πλευρά για περίπου 3-4 λεπτά, ανάλογα με το πάχος. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Μπορούμε να συνοδεύουμε το κρέας με ό,τι θέλουμε. 

4η συνταγή: Σολωμός με μαρμελάδα ροδάκινο

Πειραματιστείτε φτιάχνοντας σολομό με μαρμελάδα ροδάκινο. Πρόκειται για μία συνταγή εύκολα, υγιεινή και εντυπωσιακή για εσάς και το ταίρι σας. 

Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού 350 γραμμαρίων χωρίς το δέρμα
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ φλιτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ουίσκι 
  • ¼ κουταλάκι σκόρδο σκόνη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη

Παρασκευή

Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό τον βάζουμε σε ένα μαγειρικό σκεύος. Χτυπάμε τη μαρμελάδα ροδάκινου, το μέλι, το ουίσκι το σκόρδο και το τσίλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε το μείγμα στον σολομό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά. 

Σερβίρουμε το σολομό με κομμάτια ροδάκινο, σοταρισμένα ολόκληρα πράσινα φασόλια, ψητό μπρόκολο ή σπαράγγια.

5η συνταγή: Ριγκατόνι με λιαστή ντομάτα και burrata

Αν είστε λάτρεις των ζυμαρικών φτιάχτε αυτή τη συνταγή και συνδυάστε την με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί.

Υλικά

• Ένα κιλό ζυμαρικά ριγκατόνι
• Αλάτι 
• 1 βάζο με λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη διατηρημένο με λάδι
• 4-6 σκελίδες σκόρδου τριμμένες 
• 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
• 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο
• ξύσμα 1 λεμονιού
• 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
• 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 230 γραμμάρια τυρί burrata
• φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας έως ότου να γίνουν al dente. Λίγο πριν τα σουρώσουμε κρατάμε ένα φλιτζάνι από τον ζωμό των ζυμαρικών.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι, το 1/4 φλιτζάνι βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού. Μαγειρέψτε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, μαγειρεύουμε άλλο ένα λεπτό. Ανακατέψτε το 3/4 φλιτζάνι του διατηρημένου νερού ζυμαρικών και σιγοβράστε. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες στο μείγμα. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα με μια πρέζα πιπεριά. Μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον υπόλοιπο βασιλικό 1/4 φλιτζανιού και περιμένουμε να μαραθούν τα βότανα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και αφήνουμε για 2-3 ​​λεπτά, προσθέτοντας σε περισσότερο νερό ζυμαρικών εάν χρειαστεί για να αραιώσουμε τη σάλτσα.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το τυρί burrata. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγίου Βαλεντίνου: 3 πιάτα για να ετοιμάσετε το ιδανικό δείπνο για τον σύντροφό σας!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και τι καλύτερο από ένα ρομαντικό δείπνο για δύο που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου με σκοπό...

VALENTINE’S DAY GIVEAWAY! Κέρδισε διαμονή και δείπνο στο Domotel Olympia, στη Θεσσαλονίκη!

Ένας τυχερός θα κερδίσει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μία ρομαντική διανυκτέρευση με δείπνο για 2 άτομα στο Domotel Olympia, στο κέντρο της...

“Love is in the air”… Η Google υμνεί τον έρωτα με ένα χαριτωμένο doodle – 8 πράγματα που δεν ξέρατε για τη σημερινή μέρα

Άγιος Βαλεντίνος: Με ένα αγαπησιάρικο και τρυφερό Google Doodle γιορτάζει η Google τη σημερινή μέρα των Ερωτευμένων. Το doodle ζητά από τους χρήστες να λύσουν...

Άγιος Βαλεντίνος: Τα σοκολατάκια του… έρωτα από τον Άκη Πετρετζίκη!

Μία άκρως... ερωτική συνταγή κατάλληλη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μοιράστηκε στη σελίδα του με τους θαυμαστές του ο καταξιωμένος σεφ, Άκης Πετρετζίκης. Συγκεκριμένα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...