Quantcast

Ξεμάτιασμα: Οι ευχές που θα διώξουν μακριά το ισχυρό μάτι και την γλωσσοφαγιά!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Θέλετε να μάθετε τις ευχές για ξεμάτιασμα που θα διώξουν μακριά το ισχυρό μάτι και την γλωσσοφαγιά;

Η βασκανία, το μάτιασμα, το κακό μάτι ή η γλωσσοφαγιά είναι η ίδια οδυνηρή κατάσταση, κατά την οποία σε πιάνει ένας ξαφνικός και πολύ έντονος πονοκέφαλος που δεν περνάει με τίποτα! Παράλληλα συμπτώματά του είναι η ανεξήγητη υπνηλία, κομμάρες και ζαλάδες, το αίσθημα ασφυξίας και γενικώς δυσφορία χωρίς κανένα παθολογικό αίτιο. Η λύση είναι μία -και αποδεκτή από την Εκκλησία-, το ξεμάτιασμα που εξαφανίζει την αρνητική ενέργεια. Μπορείς εύκολα να διώξεις λοιπόν το μάτι αρκεί να ξέρεις τις απαραίτητες ευχές.

Ξεμάτιασμα: Οι ευχές που θα διώξουν μακριά το ισχυρό μάτι και την γλωσσοφαγιά!

  • Μπορεί κανείς να ματιαστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και με ένα μονάχα βλέμμα, οπότε θα πρέπει να ξέρεις όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Διάβασε λοιπόν τα πιο γνωστά ξεματιάσματα και επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα!
  • Να θυμάσαι μόνο το άτομο το οποίο ξεματιάζεται δεν κάνει να πει στο τέλος “ευχαριστώ” γιατί δεν πιάνει το ξεμάτιασμα. 
  • Επίσης η λαϊκή παράδοση αναφέρει ότι το ξεμάτιασμα γίνεται με χρήση μιας κούπας με νερό και σταγόνες λάδι, είναι το λεγόμενο ξεμάτιασμα με λάδι. Αν διαλυθεί το λάδι, είχες πολύ μάτι.
  • Τέλος, υπάρχει και η εναλλακτική μέθοδος με το αλάτι. Ρίχνεις σε ένα ποτήρι με νερό μια χούφτα αλάτι. Ανακατεύεις λέγοντας μια προσευχή και ζητάς να διαλυθεί το μάτι.

Δείτε ακόμα: Συναγερμός με το τετράγωνο Αφροδίτη και Άρη στον Ουρανό: Σχέσεις θα χαλάσουν και απιστίες θα βγουν στο φως

Ξεμάτιασμα: Ευχή από την Μικρά Ασία

Προτού πεις την ευχή πρέπει να μετρήσεις από το 1 έως το 9. Στη συνέχεια πρέπει να πεις:  

«Μάτια που τον/την ματιάσανε,
τρία είναι καλά να τον γιατρέψουν, πατήρ υιός και άγιο πνεύμα,
και του/της (λέμε το όνομα του ανθρώπου χρειάζεται ξεμάτιασμα) το κακό,
στην γη να σκορπιστεί και την υγειά του να’ χει!»

Ξεμάτιασμα: Το νησιώτικο 

Πριν ξεκινήσεις πρέπει να πεις το όνομα του ατόμου που ξεματιάζεις. Μετά λες την παρακάτω ευχή τρεις φορές και τον σταυρώνεις. Η ευχή: 

«Σταυρός στον ουρανό,
Σταυρός στη γη, κι αν είναι μάτι να φύγει.
Ανάτριχα ήρθε, ανάτριχα να φύγει.»

Ξεμάτιασμα: Εκκλησιαστική ευχή

Η εκκλησιαστική ευχή του Ιωάννη του Χρυσόστομου:

«Ο ιατρός και θεραπευτής των ψυχών ημών, η ασφάλεια των εις Σε ελπιζόντων. Σου δεόμεθα και σε παρακαλούμεν, φυγάδευσον και απέλασον πάσαν διαβολικήν ενέργεια, πάσαν σατανικήν έφοδον και πάσα επιβουλήν. Περιέργειαν δε πονηράν και βλάβην και οφθαλμών βασκανίαν… από του δούλου σου ή υπό ωραιότητος ή ανδρείας ή ευτυχίας ή ζήλου ή φθόνου ή βασκανίας, συνέβη και κατάπεμψον άγγελον ειρηνικόν, κραταιόν ψυχής και σώματος φύλακα, όστις επιτιμήσει και απελάσει πάσαν πονηράν βουλήν, πάσαν φαρμακείαν και βασκανίαν των φθοροποιών και φθονερών.»

Ξεμάτιασμα: Ευχή επί βασκανίας

«Του Κυρίου δεηθώμεν.
Κύριε ο Θεός ημών, ο Βασιλεύς των αιώνων, ο παντοκράτωρ και παντοδύναμος, ο ποιών πάντα και μετασκευάζων μόνω τω βούλεσθαι, ο την επταπλάσιον κάμινον και τη φλόγα την εν Βαβυλώνι εις δρόσον μεταβαλών και τους αγίους σου τρεις Παίδας σώους διαφυλάξας, ο ιατρός και θεραπευτής των ψυχών ημών, η ασφάλεια των εις σε ελπιζόντων, σου δεόμεθα και σε παρακαλούμεν, απόστησον, φυγάδευσον και απέλασον πάσαν διαβολική ενέργειαν, πάσαν σατανικήν έφοδον και πάσαν επιβουλήν, περιέργειάν τε πονηρά και βλάβη των οφθαλμών βασκανίαν των κακοποιών και πονηρών ανθρώπων υπό του δούλου σου [όνομα του ματιασμένου/ης], και ή υπό ωραιότητος ή ανδρείας ή ευτυχίας ή ζήλου και φθόνου ή βασκανίας συνέβη, αυτός, φιλάνθρωπε Δέσποτα, έκτεινον την κραταιάν σου χείρα και τον βραχιονά σου τον ισχυρόν και ύψιστον, και επισκοπών επισκόπησον το πλάσμα σου τούτο, και κατάπεμψον αυτώ Άγγελον ειρηνικόν, κραταιόν, ψυχής και σώματος φύλακα, ος επιτιμήσει και απελάσει απ’αυτού πάσαν πονηράν βουλήν, πάσαν φαρμακείαν και βασκανίαν των φθοροποιών και πονηρών ανθρώπων, ίνα υπό σου ο σος ικέτης φρουρούμενος, μετ’ ευχαριστίας ψάλλη σοι “Κύριος εμοί βοηθός, και ου φοβηθήσομαι τι ποιήσει μοι άνθρωπος” και πάλιν “ου φοβηθήσομαι κακά, ότι σοι μετ’ εμού ει, ότι συ ει ο Θεός, κραταίωμά μου, ισχυρός εξουσιαστής, άρχων ειρήνης, πατήρ του μέλλοντος αιώνος”. Ναι, Κύριε ο Θεός ημών, φείσαι του πλάσματός σου, και σώσον τον δούλο σου από πάσης βλάβης και επήρειας της εκ βασκανίας γινομένης, και ανώτερον αυτόν παντός κακού διαφύλαξον, πρεσβείαις της υπερευλογημένης, ενδόξου Δεσποινής ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας, των φωτοειδών Αρχαγγέλων, και παντών σου των Αγίων. Αμήν.»

Δείτε ακόμα: Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας: Η προφητεία που είχε κάνει ο Νοστράδαμος και όσα δείχνουν οι αστρολογικές προβλέψεις

Δείτε ακόμα: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο αστρολογικός χάρτης του Σουλτάνου αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του

Δείτε ακόμα: Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο αστρολογικός χάρτης και η αριθμολογία του αδίστακτου άντρα της Ρωσίας φανερώνουν τα πιο κρυφά χαρτιά του

Photos: Istock

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zara Home εκπτώσεις: Κάνε την πιο ρομαντική κρεβατοκάμαρα μέχρι 50€!

Είτε πρόκειται για μακριές, σατινέ κουρτίνες, πολυτελή κλινοσκεπάσματα ή για μια χαλαρωτική χρωματική παλέτα, ο σχεδιασμός μιας κρεβατοκάμαρας σε ρομαντική αισθητική δεν χρειάζεται να...