Quantcast

1821 Οι Ήρωες: Η συνάντηση στο Μουσείο Μπενάκη πριν από την πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Πρεμιέρα την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στις 21.00 κάνει στον ΣΚΑΪ η νέα σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ με τίτλο 1821: Οι Ήρωες

Λίγο πριν την πρεμιέρα οι «Ήρωες» του 1821 “ζωντάνεψαν” χθες, σε μία βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και το έργο τους, στο Μουσείο Μπενάκη.

Οι εμβληματικές προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης –Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Ανδρέας Μιαούλης, Μαντώ Μαυρογένους, Λόρδος Βύρωνας και Σάμιουελ Χάου-, η ζωή τους, η συμβολή τους στον απελευθερωτικό αγώνα ξεδιπλώνονται στα έξι επεισόδια της μεγάλης αυτής παραγωγής, μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών Λεωνίδα Κακούρη, Αργύρη Πανταζάρα, Θεοφανίας Παπαθωμά, Ερρίκου Λίτση, Ιφιγένειας Καραμήτρου, Αντώνη Καραθανασόπουλου και Σπύρου Σταμούλη αντίστοιχα.

Συντελεστές, φίλοι και δημοσιογράφοι παρακολούθησαν αποσπάσματα από τη σειρά, σε μια βραδιά αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στη μεγάλη επετειακή έκθεση του Μουσείου Μπενάκη. Παρόντες στην ιδιαίτερη βραδιά, ήταν οι ηθοποιοί Αργύρης Πανταζάρας, Θεοφανία Παπαθωμά, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Αντώνης Καραθανασόπουλος και Σπύρος Σταμούλης, ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης, οι σεναριογράφοι – σκηνοθέτες Ανιές Σκλάβου και Στέλιος Τατάκης, ο μουσικοσυνθέτης Φοίβος που έγραψε τη μουσική, ο επιστημονικός σύμβουλος Θάνος Βερέμης, καθηγητές – ομιλητές που συνέβαλλαν στην ιστορική τεκμηρίωση των γεγονότων, συντελεστές της παραγωγής και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου.

Η συνάντηση με τους “Ήρωες”

Η Chief Content Officer του ΣΚΑΪ, Άλκηστη Μαραγκουδάκη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας πως ο ΣΚΑΪ είναι το μοναδικό κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης που εξακολουθεί με συνέπεια να επενδύει στην παραγωγή ντοκιμαντέρ, ενώ οι ηθοποιοί περιέγραψαν με σεβασμό και συγκίνηση πώς βίωσαν υποκριτικά αλλά και συναισθηματικά τη «συνύπαρξή» τους με τις εμβληματικές αυτές προσωπικότητες. Ο παραγωγός, Γιάννης Καραγιάννης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα εγχείρημα που δεν το βλέπουμε συχνά στην ελληνική τηλεόραση. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από τον κύριο Αλαφούζο, ο οποίος σε μια συνάντησή μας για το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την επιθυμία για την παραγωγή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ. Η ιδέα αυτή είναι ένα στοίχημα για την JK Productions και μια πρόκληση για εμένα προσωπικά».

Ο επιστημονικός σύμβουλος της σειράς, Θάνος Βερέμης (Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ), αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ιστορικά αλλά και προσωπικά άγνωστα στοιχεία των ηρώων που θα ξεδιπλωθούν μέσα από τα επεισόδια του ντοκιμαντέρ ενώ οι σεναριογράφοι – σκηνοθέτες, Ανιές Σκλάβου και Στέλιος Τατάκης αναφέρθηκαν στον ξεχωριστό τρόπο που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους χαρακτήρες. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, ο στόχος μέσα από αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ ήταν μια διαφορετική προσέγγιση, μια προσπάθεια «να ανακαλύψουν τον άνθρωπο πίσω από τον ήρωα, να εξανθρωπίσουν τον ήρωα και να ηρωοποιήσουν τον άνθρωπο». Επίσης, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στις δυσκολίες των γυρισμάτων εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας, στην πολύτιμη βοήθεια του παραγωγού, των συνεργατών τους αλλά και των εκατοντάδων ηθοποιών που συμμετείχαν στη σειρά ντοκιμαντέρ.

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα Στεφανίδου, το οποίο ταιριάζει και σε ξανθές αλλά και...