Quantcast

Dutch baby με κόκκινα φρούτα από την Αργυρώ

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει την πιο νόστιμη συνταγή, dutch baby με κόκκινα φρούτα! 

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. 100 γρ. επιδόρπιο γάλακτος φράουλα protein ARLA 2 μεγάλα αυγά 1 κ.σ. ζάχαρη λίγες σταγόνες υγρή βανίλια 1 πρέζα αλάτι 40 γρ. βούτυρο ½ φλ. γάλα Για γρήγορο κουλί κόκκινων φρούτων 250 γρ. κόκκινα φρούτα 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη ή άχνη ζάχαρη Για το σερβίρισμα λίγη άχνη κόκκινα φρέσκα φρούτα κουλί κόκκινων φρούτων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Dutch Baby όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το μείγμα.Το αλεύρι,το επιδόρπιο γάλακτος, αυγά, γάλα, ζάχαρη, αλάτι βανίλια και τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε και παίρνουμε τυχόν αλεύρι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπλέντερ. Χτυπάμε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθεί σωστά το μείγμα . Αφήνουμε το υγρό μείγμα να ξεκουραστεί το λιγότερο για 25’. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα. Βάζουμε ένα άδειο βαρύ τηγάνι στον φούρνο να κάψει καλά. Μόλις το τηγάνι κάψει καλά μετά από λίγα λεπτά με προσοχή το βγάζουμε στον πάγκο. Προσθέτουμε το βούτυρο και με γάντια πιάνοντας από την λαβή ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει το βούτυρο και να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά του τηγανιού. Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό βουτυρωμένο τηγάνι φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση του τηγανιού. Αμέσως μεταφέρουμε το καυτό τηγάνι στην μεσαία σχάρα του φούρνου κ ψήνουμε το Dutch Baby χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να φουσκώσει να βγει έξω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να αφρατέψει. Σερβίρουμε με προσοχή το καυτό τηγάνι με το λαχταριστό ζεστό περιεχόμενο Γαρνίρουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα και κουλί κόκκινων φρούτων και αχνίζουμε με λίγη άχνη. Για να φτιάξουμε κουλί χρειαζόμαστε φρέσκα κόκκινα φρούτα. Τα πλένουμε αφαιρούμε τα κοτσάνια τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στο μπλέντερ Προσθέτουμε την ζάχαρη και την κρέμα βαλσαμικού ρόδι. Πολτοποιούμε τα φρούτα για 2’ σε δυνατή ταχύτητα να λιώσουν τελείως. Αν θέλετε περισσότερη γλύκα μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη. Αφού πολτοποιήσουμε πλήρως το κουλί το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι. Το φρέσκο κουλί σερβίρεται αμέσως δροσερό σε γλυκά παγωτά pancakes, κρέπες κλπ. Διατηρείτε για 1 ημέρα στο ψυγείο . Αν θέλετε κουλί που να διατηρείτε περισσότερο πρέπει να βράσετε τα υλικά για 6-7’ σε χαμηλή φωτιά.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή 

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα

Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο! ΥΛΙΚΑ 8 ντομάτες μέτριες 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη...

Κεφτεδάκια με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα

Κεφτεδάκια με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο! Για τα κεφτεδάκια:  400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 φέτα ψωμί, ψίχα από...

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει την πιο λαχταριστή σαλάτα Caesar

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει την πιο λαχταριστή σαλάτα Caesar, στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα.     Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας!   Δείτε...

Λεμονάτο μοσχαράκι με πιλάφι

Λεμονάτο μοσχαράκι με πιλάφι από τον σεφ  Δημήτρη Σκαρμούτσο! Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά), κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 καρότο, κομμένο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακμή: Ποιες κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφύγεις και γιατί!

Το δέρμα μας είναι εκτεθειμένο σε όλους τους επιβλαβής εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε ό,τι επιλέγουμε να βάλουμε στο σώμα μας μέσω της διατροφής...