Quantcast

Dutch baby με κόκκινα φρούτα από την Αργυρώ

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει την πιο νόστιμη συνταγή, dutch baby με κόκκινα φρούτα! 

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. 100 γρ. επιδόρπιο γάλακτος φράουλα protein ARLA 2 μεγάλα αυγά 1 κ.σ. ζάχαρη λίγες σταγόνες υγρή βανίλια 1 πρέζα αλάτι 40 γρ. βούτυρο ½ φλ. γάλα Για γρήγορο κουλί κόκκινων φρούτων 250 γρ. κόκκινα φρούτα 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη ή άχνη ζάχαρη Για το σερβίρισμα λίγη άχνη κόκκινα φρέσκα φρούτα κουλί κόκκινων φρούτων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Dutch Baby όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το μείγμα.Το αλεύρι,το επιδόρπιο γάλακτος, αυγά, γάλα, ζάχαρη, αλάτι βανίλια και τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε και παίρνουμε τυχόν αλεύρι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπλέντερ. Χτυπάμε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθεί σωστά το μείγμα . Αφήνουμε το υγρό μείγμα να ξεκουραστεί το λιγότερο για 25’. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα. Βάζουμε ένα άδειο βαρύ τηγάνι στον φούρνο να κάψει καλά. Μόλις το τηγάνι κάψει καλά μετά από λίγα λεπτά με προσοχή το βγάζουμε στον πάγκο. Προσθέτουμε το βούτυρο και με γάντια πιάνοντας από την λαβή ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει το βούτυρο και να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά του τηγανιού. Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό βουτυρωμένο τηγάνι φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση του τηγανιού. Αμέσως μεταφέρουμε το καυτό τηγάνι στην μεσαία σχάρα του φούρνου κ ψήνουμε το Dutch Baby χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να φουσκώσει να βγει έξω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να αφρατέψει. Σερβίρουμε με προσοχή το καυτό τηγάνι με το λαχταριστό ζεστό περιεχόμενο Γαρνίρουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα και κουλί κόκκινων φρούτων και αχνίζουμε με λίγη άχνη. Για να φτιάξουμε κουλί χρειαζόμαστε φρέσκα κόκκινα φρούτα. Τα πλένουμε αφαιρούμε τα κοτσάνια τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στο μπλέντερ Προσθέτουμε την ζάχαρη και την κρέμα βαλσαμικού ρόδι. Πολτοποιούμε τα φρούτα για 2’ σε δυνατή ταχύτητα να λιώσουν τελείως. Αν θέλετε περισσότερη γλύκα μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη. Αφού πολτοποιήσουμε πλήρως το κουλί το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι. Το φρέσκο κουλί σερβίρεται αμέσως δροσερό σε γλυκά παγωτά pancakes, κρέπες κλπ. Διατηρείτε για 1 ημέρα στο ψυγείο . Αν θέλετε κουλί που να διατηρείτε περισσότερο πρέπει να βράσετε τα υλικά για 6-7’ σε χαμηλή φωτιά.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή 

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δροσερό ταμπουλέ: Η Λιβανέζικη μαϊντανοσαλάτα

Η σαλάτα ταμπουλέ είναι μια από τις ωραιότερες και δροσερές σαλάτες που έχουμε "εισάγει" από τη λιβανέζικη κουζίνα. Τρυφερός μαϊντανός, αρωματικό λεμόνι, δροσερός δυόσμος,...

Καλό Μεσημεράκι: Η επική φάρσα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στον Νίκο Μουτσινά!

Μία επική φάρσα έκανε το απόγευμα της Τετάρτης η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στον Νίκο Μουτσινά. Η γνωστή σεφ τηλεφώνησε στην εκπομπή "Καλό Μεσημεράκι" στη στήλη με...

Κοχύλια γεμιστά με κιμά από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει πεντανόστιμα κοχύλια με κιμά!   Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:   1 πακέτο ζυματικά (γίγας κοχύλια, conchiglioni) 600 gr. ανέμεικτος κιμάς (μοσχαρίσιος και...

Εύκολα σπαγγέτι με αρωματική γκρεμολάτα

Η γκρεμολάτα είναι μια κλασική ιταλική συνταγή, απλή στην παρασκευή της, με λίγα υλικά, που χρησιμοποιείται για να δώσει επιπλέον γεύση σε ένα φαγητό....

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The Bachelor: Το ατομικό ραντεβού με τη Τζωρτζίνα και μεγάλη έκπληξη που της ετοίμασε ο Αλέξης!

Μετά το ομαδικό ραντεβού, ο Αλέξης Παππάς επέλεξε να πάει και σε ένα ατομικό με μία κοπέλα που δεν έχει ξαναπάει. Ο λόγος για τη...