Ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος, ετοίμασε στη “Φωλιά των Κου Κου”, εκμέκ με σιμιγδαλένια κρέμα και άρωμα πορτοκαλιού.
Υλικά για το φύλλο καταΐφι: 400 γρ. φύλλο καταΐφι, 200 γρ. βούτυρο (λιωμένο). Υλικά για το σιρόπι: 600 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική, 450 γρ. νερό, φλούδες από 2 πορτοκάλια, 150 γρ. γλυκόζη. Υλικά για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα, 1/2 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 1 κ.γ., βανίλια εσάνς ή 2 βανιλίνες, 2 αυγά + 2 κρόκους, 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 50 γρ. κορν φλάουρ, 1 φλ. χυμό, πορτοκάλι, 3 κ.σ + 1 κ.γ. βούτυρο.
Υλικά για το γαρνίρισμα: 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη), 50 γρ. ζάχαρη άχνη, 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο.
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας