Quantcast

Φτιάχνουμε κότσι μοσχαρίσιο με πράσα και καρότα

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}
Κότσι μοσχαρίσιο με πράσα και καρότα, για όλη την οικογένεια!
 
Υλικά για 4 άτομα
 
1 κότσι μοσχαρίσιο από μοσχίδα Μπούμπας 6 κουταλιές ελαιόλαδο 2 πράσα 4 καρότα 1 κουταλιά αλεύρι 150 ml λευκό κρασί 350 ml ζωμό μοσχάρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα σε διαγώνιες φέτες πάχους ½ εκ. και τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο. Θωρακίζετε το μοσχαρίσιο κότσι, να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν το μοσχαρίσιο κότσι είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα καρότα μαζί με τα πράσα, για 3-4 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά να μην φαίνετε καθόλου και σβήνετε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί λίγο το κρασί, προσθέτετε τον μοσχαρίσιο ζωμό, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού στο πυρίμαχο σκεύος με το κότσι.
 
Σκεπάζετε το σκεύος με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο C για 3 ώρες, βγάζοντας την τελευταία 1 ώρα το αντικολλητικό χαρτί.
Δείτε το βίντεο
 
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα! Υλικά 6 φιρίκια Πηλίου 3 αβγά 130 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 150 ml ελαιόλαδο 150 ml γάλα 350 γρ. αλεύρι 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ....

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι! Για το λάχανο 1 μικρό λάχανο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο 1/2 κ.γ. πάπρικα 1 σκελίδα σκόρδο Ξύσμα από 1/2 λεμόνι 3 κλωνάρια θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Για σερβίρισμα 200 γρ. τσαλαφούτι 1...

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας! Για την κρέμα 2 κούπες γάλα 1/2 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. βανίλια υγρή Για τη γέμιση 1,1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 3...

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει παστιτσάδα με κοτόπουλο

Παστιτσάδα με κοτόπουλο από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο! Υλικά: 1 κοτόπουλο 1 πακέτο χοντρά μακαρίνια 2 μεγάλα κρεμμύδια 50 ml ξίδι 200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί 300 γρ ντοματίνια κονκασέ 300 γρ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα Στεφανίδου, το οποίο ταιριάζει και σε ξανθές αλλά και...