Γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια παγοθήκη για να φτιάξετε σπιτική καραμέλα; Σωστά! Με τη συνταγή μας για Ice Cube Chocolates, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας σοκολάτες σε γκουρμέ στυλ, στο σπίτι. Αυτές οι σπιτικές σοκολάτες είναι ιδανικές για κέρασμα ή για δώρο.
Τι θα χρειαστείτε
2 1/2 φλιτζάνια σοκολάτας γάλακτος
2 κουταλιές λάδι καρύδας
Διάφορα για γέμιση (φυστικοβούτυρο, τεμαχισμένη καρύδα, ξηροί καρποί, καραμέλες, καραμέλα με επικάλυψη σοκολάτας, μίνι marshmallows κ.λπ.)
Εκτέλεση
Επικαλύψτε την παγοθήκη με σπρέι μαγειρέματος. Σε ένα μπολ με φούρνο μικροκυμάτων, συνδυάστε την σοκολάτα και το λάδι. (χρόνος: 60 έως 90 δευτερόλεπτα ή έως ότου λιώσουν τα τσιπ), ανακατεύοντας περιστασιακά.
Ρίξτε το μείγμα την παγοθήκη, γεμίζοντας κάθε κύβο περίπου στο 1/3.
Τοποθετήστε τους δίσκους στην κατάψυξη γισ 2 λεπτά.
Αφαιρέστε και γείρετε την θήκη προς το πλάι για να βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα επικαλύπτει όλες τις πλευρές κάθε κύβου. Επανατοποθετήστε στην κατάψυξη για 2 λεπτά ή έως ότου η σοκολάτα παγώσει ελαφρώς.
Γεμίστε κάθε κύβο σοκολάτας με περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού της επιθυμητής γέμισης. Καλύψτε με λιωμένη σοκολάτα και τοποθετήστε την παγοθήκη στον καταψύκτη 1 ώρα ή μέχρι να παγώσουν.
Αφαιρέστε και αφήστε το να καθίσει 5 λεπτά.
Αφαιρέστε τους σοκολατένιους κύβους από την παγοθήκη και απολάυστε.