Στην εκπομπή Π.Ο.Π. η Γιάννα Μπαλαφούτη μας προτείνει ένα νόστιμο πιάτο εποχής, γίγαντες ελέφαντες Καστοριάς σε τραγανή κρούστα και ντιπ αβοκάντο.
Υλικά
Για τα φασόλια: 250 γρ. φασόλια γίγαντες – ελέφαντες Καστοριάς, 100 γρ. αλεύρι, 1 κ.γ. σκόρφο σκόνη, 2 κ.σ. δεντρολίβανο, 2 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου, 1 κ.σ. σουσάμι λευκό, 1/2 κ.σ. σουσάμι μαύρο, 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, αλάτι – πιπέρι.
Για το ντιπ: 2 αβοκάντο ώριμα, ξύσμα και χυμό από ένα μοσχολέμονο, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, 1 πιπεριά τσίλι, 2.κ.σ. γιαούρτι, αλάτι – πιπέρι.
Δείτε παραπάνω στο απόσπασμα την εκτέλεση της συνταγής.