Η Κατερίνα Λένη μας ετοιμάζει πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά που αν τα φτιάξετε θα καταπλήξετε σίγουρα τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο λαζάνια (φύλλα)
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 kg. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 καρότα σε κυβάκια
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 2 βάζα τριμμένη ντομάτα
- 500 ml ζωμός μοσχαρίσιος
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 γερή πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκα αρωματικά, βασιλικός, θυμάρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 150 gr. βούτυρο
- 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1,5 lt. γάλα πλήρες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Για τη σύνθεση:
- Τριμμένη φρυγανιά
- 400 gr. παρμεζάνα (ολόκληρο κομμάτι)
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 – 2 ντομάτες σε ροδέλες
Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή για αυθεντικά ιταλικά λαζάνια με κιμά στο βίντεο.