Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει λαχταριστή ιταλική μακαρονάδα με μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες!
Για την κόκκινη πέστο θα χρειαστούμε:
- 2 βαζάκια λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 200 gr κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
- Το λάδι από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. μεγάλη πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 4 -5 κ.σ. κρέμα από βαλσάμικο ξύδι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 – 180 gr παρμεζάνα τριμμένη (σε σκόνη)
Για τη σύνθεση:
- 2 πακέτα ζυμαρικά φαρφάλες ή πλεξούδες
- 500 gr ντοματίνια
- 2 συσκευασίες μικρές μοτσαρέλα
- Βασιλικός, θυμάρι (φρέσκα)
- 200 – 250 gr παρμεζάνα κομμένη σε φλοίδες
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι