Ο Σταύρος Βαρθαλίτης, ετοιμάζει κεμπάπ γιαουρτλού με σάλτσα ντομάτας!
Υλικά το κεμπάπ:
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο κρέας, 300 γρ. πρόβειο κρέας, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ½ ματσάκι μαϊντανό, 1 κ.σ. σουμάκ, 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη, 1 κ.γ. κύμινο, 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:
2 ώριμες ντομάτες, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.γ. πελτέ ντομάτα, 1 κ.γ. κύμινο, ½ κ.γ. πάπρικα, 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη, Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το σερβίρισμα:
4 πίτες για σουβλάκι, 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ½ κόκκινο ξερό κρεμμύδι, 2 κλωνάρια μαϊντανό.
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας!