Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει κοκκινιστό κοτόπουλο με άγριο ρύζι!
Για το κοτόπουλο θα χρειαστούμε:
3 – 4 φιλέρα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κυβάκια
100 ml ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
200 ml λευκό κρασί
2 κουτιά κονκασέ ντομάτας
300 ml ζωμός λαχανικών
1 πρέζα ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
2 – 3 κόκκους μπαχάρι
Θυμάρι φρέσκο
Αλάτι και πιπέρι
Για το ρύζι:
500 γρ. άγριο ρύζι, πολύ καλά πλυμένο
1.000 ml. νερό ή ζωμό λαχανικών
50 γρ. βούτυρο και 50 ml. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης ή φλούδα από 1 λάιμ
Αλάτι και πιπέρι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Προαιρετικά φρέσκο ψωμί
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή!