Quantcast

Μοναδικές σουπιές με σπανάκι

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Σε αυτό το φαγητό αυτό που δίνει την ιδιαίτερη “πινελιά” είναι η γεύση και το εκπληκτικό άρωμα του μάραθου, αυτού του τόσο ιδιαίτερου μυρωδικού. Όταν ο μάραθος προστεθεί σε ένα φαγητό και αρχίσει να μαγειρεύεται δίνει αρώματα ούζου ή φινόκιο. Μοσχοβολά το σπίτι πραγματικά.
Η ντελικάτη γεύση του μάραθου, αυτή η υποψία ούζου που βγάζει, είναι ο,τι πρέπει με το θαλασσινό, για αυτό αν σας αρέσει πολύ η γεύση του μπορείτε να βάλετε και παραπάνω ποσότητα, αξίζει.

Υλικά (για 2 μερίδες)

600 γρ. σουπιές, καθαρό βάρος
600 γρ. σπανάκι, καθαρό βάρος
1 σφηνάκι τσίπουρο ή μισό φλιτζάνι κρασί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί και αρκετό από το πράσινο μέρος τους
άνηθος (μισό περίπου φλιτζάνι ψιλοκομμένος)
μάραθος (μισό περίπου φλιτζάνι ψιλοκομμένος)
λίγα φύλλα δυόσμου (8-10)
1 κ.σ. πελτέ
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα, μαζί και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, δηλαδή μια σουπιά κόβεται σε 5 κομμάτια. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το αλκοόλ και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, ανακατεύουμε.
Ήρθε η ώρα για το σπανάκι. Εδώ δεν χρειάζεται κόψιμο, βάζουμε τα φύλλα όπως είναι, τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν. Η ένταση της φωτιάς να είναι μέτρια προς δυνατή.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τον άνηθο, τον μάραθο και τον δυόσμο, προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο αλάτι ακόμη και μπλόκο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 40 – 50.
Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, το βγάζουμε από τη φωτιά, στύβουμε λεμόνι και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο με τη λαχταριστή συνταγή!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα! Υλικά 6 φιρίκια Πηλίου 3 αβγά 130 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 150 ml ελαιόλαδο 150 ml γάλα 350 γρ. αλεύρι 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ....

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι! Για το λάχανο 1 μικρό λάχανο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο 1/2 κ.γ. πάπρικα 1 σκελίδα σκόρδο Ξύσμα από 1/2 λεμόνι 3 κλωνάρια θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Για σερβίρισμα 200 γρ. τσαλαφούτι 1...

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας! Για την κρέμα 2 κούπες γάλα 1/2 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. βανίλια υγρή Για τη γέμιση 1,1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 3...

Σουπιές με σπανάκι και κρασί από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο

Σουπιές με σπανάκι και κρασί! Υλικά: 1 κιλό σουπιές 500γρ σπανάκι 1 πράσο 50ml ελαιόλαδο 1 λευκό κρεμμύδι 3 φρέσκα κρεμμύδια 1 ματσάκι άνηθο 100ml λευκό κρασί 100ml ζωμό λαχανικών χυμό από 1 λεμόνι ξύσμα από...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα Στεφανίδου, το οποίο ταιριάζει και σε ξανθές αλλά και...