Quantcast

Ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου φτιάχνει γιουβαρλάκια κοκκινιστά

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}
Ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, στο “Love it”, φτιάχνει λαχταριστά γιουβαρλάκια κοκκινιστά για όλη την οικογένεια και τους φίλους. 
 
Υλικά
Για 4 άτομα
 
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά Μπούμπας 120 γραμμάρια ρύζι γλασέ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο Ξύσμα από 1 λεμόνι 50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο 1 αυγό Για το μαγείρεμα: 1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλο 1 κουταλιά πελτέ 200 γραμμάρια τοματίνια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak 2 καρότα κομμένα σε φέτες 10 baby πατάτες κομμένες στα 4 Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα 50 γραμμάρια βούτυρο να λιώσουν. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με τον μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, τον μοσχαρίσιο κιμά, το ρύζι γλασέ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και πλάθετε σε τον κιμά σε γιουβαρλάκια. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες στα 4, τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες. Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει. Σοτάρετε τις baby πατάτες μαζί με τα καρότα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με τα ψιλοκομμένα τοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με τα γιουβαρλάκια και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα γιουβαρλάκια να σιγοβράσουν για 35-40 λεπτά.
 
Σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα τα γιουβαρλάκια με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
Δείτε το βίντεο!
 
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου φτιάχνει μπατζίνα με βλήτα και φέτα

Ο σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου φτιάχνει μπατζίνα με βλήτα και φέτα. Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστούν, όπως παρουσιάστηκαν στην εκπομπή "Love it". Δείτε...

Το «BBQ STORIES» με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου στην Αιτωλοακαρνανία σήμερα!

Αιτωλοακαρνανία: Ένας μοναδικός τόπος με πανέμορφα τοπία, φυσικό πλούτο και μερακλήδες ανθρώπους που αγαπούν την καλή παρέα και φυσικά… το ψήσιμο. Εκεί θα γραφτεί...

BBQ Stories: Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας ταξιδεύει παρέα με μια… σχάρα!

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας ταξιδεύει παρέα με μια… σχάρα! Ψήνεστε;   BBQ STORIES Πρεμιέρα την Κυριακή 3 Απριλίου Κάθε Κυριακή στις 17.40, στον ΣΚΑΪ   Λαχταριστή και Πρωτότυπη. Νόστιμη...

Αλέξανδρος Παπανδρέου: “Ραγίζει καρδιές” το μήνυμα για τον θάνατο του πατέρα του – “Έφυγε την ώρα που έτρεχα σαν να μου έλεγε…”

Πολύ δύσκολες ώρες περνά ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος του πατέρας από κορονοϊό. Ο γνωστός σεφ, που καθημερινά τον...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...