Μία νέα συνταγή στην εναλλαγή της. Πάντα μας αρέσει να μοιραζόμαστε τι τρώμε για μεσημεριανό γεύμα.
Ευτυχώς, οι συνταγές είναι συνήθως αρκετά απλές στην αναδημιουργία και η σημερινή πολύχρωμη παντζαροσαλάτα δεν διαφέρει. Μπροστά, διαθέτουμε λεπτομέρειες για το πώς να φτιάξετε το πιο πρόσφατο αριστούργημα μικτών χόρτων. Διαβάστε παρακάτω για τις οδηγίες βήμα προς βήμα.
Νέα συνταγή για παντζαροσαλάτα
ΤΥΠΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: Μεσημεριανό/βραδινό
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Vegan, Χωρίς γλουτένη
ΜΕΓΕΘΟΣ Μερίδας: 1
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15-20 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:15-20 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Σαλάτα:
1/3 φλιτζάνι μαρούλι iceberg
1/3 φλιτζάνι baby σπανάκι
1/2 από ένα μεσαίου μεγέθους κόκκινο παντζάρι, ψημένο και κομμένο σε μικρά τετράγωνα
1/4 φλιτζανιού καρότο τριμμένο
1/2 μεσαίου μεγέθους αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
1/2 από ένα ασιατικό αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε γύρους
1/4 φλιτζανιού καρύδια ψιλοκομμένα
Σάλτσα:
3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα μελιού ή μουστάρδα Ντιζόν
1/4 φλιτζάνι ή λιγότερο σιρόπι σφενδάμου
1 ζουμερή στύψα λεμονιού
Αλατοπίπερο
Ιταλικά μπαχαρικά της Προβηγκίας ή ιταλικά βότανα
Κρουτόν χωρίς γλουτένη *προαιρετικά
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σαλάτα:
Κόβουμε όλα τα υλικά σε φέτες.
Βάλτε τα πάντα σε ένα μπολ, φτιάχνοντας μικρούς λόφους για κάθε υλικό.
Περιχύνουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και αλατοπίπερο.
Περιχύστε την προτιμώμενη ποσότητα ντρέσινγκ από πάνω.
Απολαμβάνω!
Σάλτσα:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε στο πλάι.
Photos:Istock