Τώρα το Πάσχα, και ειδικά μετά την Ανάσταση, το ελληνικό τραπέζι εμφανίζει μερικά από τα πιο λαχταριστά και πεντανόστιμα πιάτα του. Αυτές οι γευστικές και αρκετά λιπαρές λιχουδιές στο Πασχαλινό τραπέζι συνιστούν οπωσδήποτε μεγάλο πειρασμό, ειδικά μετά από τη μακρά περίοδο νηστείας. Πάντα λοιπόν ελλοχεύει ο κίνδυνος να το… παρακάνετε στο φαγητό, σε συνδυασμό με την οικογενειακή θαλπωρή και τις ευγενείς παραινέσεις των δικών σας ανθρώπων -“φάε κι αυτό!” “Δε θα δοκιμάσεις απ’ αυτό;”- και σύντομα η απόλαυση στο στόμα και στη γεύση να μετατραπεί σε φούσκωμα και δυσφορία
Ιδού μερικά εύκολα και απλά tips για να επανέλθετε γρήγορα στα φυσιολογικά σας!
- Αφήστε το στομάχι σας να ξεκουραστεί
Ακόμα κι αν επανέλθει το αίσθημα πείνας πιο γρήγορα απ΄ότι περιμένατε, δώστε χρόνο στο στομάχι σας να ανακτήσει τους φυσιολογικούς ρυθμούς του. Καλό θα ήταν να περιμένετε αρκετές ώρες μετά το φαγοπότι, χωρίς ωστόσο να αφήσετε να περάσει διψήφιος αριθμός ωρών για να ξαναφάτε.
- Τα βότανα που ανακουφίζουν
Ο καλύτερος φίλος σας για τη δυσπεψία, τους στομαχικούς πόνους και την καούρα έρχεται από την φύση. Με ένα αφέψημα από χαμομήλι, μέντα ή γλυκόριζα το στομάχι σας θα ανακουφιστεί και θα νιώσετε καλύτερα.
- Κοιμηθείτε νωρίς και αρκετά!
Ασφαλώς το φουσκωμένο στομάχι και η καούρα δεν οδηγούν αυθόρμητα στη σκέψη “ας κοιμηθώ!”, ωστόσο ο ύπνος είναι το αντίστοιχο safe mode του οργανισμού μας, εφόσον σε λειτουργία ύπνου διευκολύνεται η πέψη και διευκολύνεται η αποκατάσταση της κυκλοφορίας του αίματος. Οπότε ένας καλός υπνάκος σίγουρα θα βοηθήσει στην ανακούφιση των επιπτώσεων του μεγάλου ξεσπάσματος στο φαγητό.
Δείτε ακόμη: Μεσημεριανές λιγούρες: 4 “μαγικές” τροφές για να μην ενδώσεις στο φαγητό