Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει pogaca με γέμιση πατάτας!
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
1.000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml. γάλα πλήρες χλιαρό
1 κύβο νωπής μαγιάς
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
200 ml. ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
35 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 ml. νερό χλιαρό
Για τη γέμιση:
6 – 7 πατάτες μέτριες
100 ml. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
300 γρ. φέτα τριμμένη
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
Φρέσκα αρωματικά, δενδρολίβανο, θυμάρι και μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σουσάμι, μαραθόσπορο και παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
Δείτε το βίντεο!