Quantcast

Πράσινη σαλάτα με σάλτσα φράουλας

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Η σάλτσα φράουλας είναι μια πραγματική αποκάλυψη για την πράσινη σαλάτα. Ώριμες σαρκώδεις φράουλες πολτοποιούνται με αρωματικό ξύδι, ελαιόλαδο, μέλι και απλή μουστάρδα και φτιάχνουν μια ιδιαίτερη σαλάτα, ανοιξιάτικη και ξεχωριστή.

Πολλά φρούτα χαρίζουν ένταση, χαρακτήρα και ξεχωριστή νοστιμιά όταν μπαίνουν στα φαγητά μας. Ειδικά στις σαλάτες, τα ωμά φρούτα δίνουν όλη τη φρεσκάδα της γεύσης και των αρωμάτων τους. Το λεμόνι και το πορτοκάλι, το μάνγκο, τα σταφύλια και τα σύκα, το πεπόνι και το μηλο, τα ροδάκινα, τα αχλάδια είναι φρούτα που τα τελευταία χρόνια μπαίνουν στις σαλάτες είτε αυτούσια είτε οι χυμοί τους. Είναι θαυμάσιο το πόσο τα φρούτα αναδεικνύουν μια σαλάτα, τη νοστιμίζουν και τη διαφοροποιούν.

Υλικά (2 μερίδες σαλάτας με σάλτσα φράουλας)

150 γρ. πράσινα ανάμεικτα λαχανικά για σαλάτα (baby σπανάκι, ρόκα, λόλα, γαλλική σαλάτα, φύλλα παντζαριού, ο,τι έχετε και ο,τι σας αρέσει)
120 γρ. κατσικίσιο τυρί κορμό ή μανούρι ή γλυκιά γκοργκοντζόλα
Για τη σάλτσα φράουλας
40 ml ελαιόλαδο
20 ml μηλόξυδο ή βαλσάμικο λευκό
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα απαλή
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
4-6 ώριμες αλλά γερές φράουλες
3-4 φράουλες για γαρνίρισμα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και στεγνώνετε τα λαχανικά. Το βάζετε σε ένα ευρύχωρο μπολ.

Στο μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά για τη σος φράουλα. Τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ρευστό μείγμα.

Ρίχνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα από τη σάλτσα φράουλας στα σαλατικά και ανακατεύετε.

Σερβίρετε τη σαλάτα σε καθαρό μπολ ή σε πιατέλα. Τοποθετείτε πάνω το τυρί και γαρνίρετε με όση σάλτσα έχει απομείνει.

Κόβετε σε φετούλες τις φράουλες και τις βάζετε κι αυτές πάνω στη σαλάτα.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γίγαντες ελέφαντες Καστοριάς σε τραγανή κρούστα και ντιπ αβοκάντο από την Γιάννα Μπαλαφούτη

Στην εκπομπή Π.Ο.Π. η Γιάννα Μπαλαφούτη μας προτείνει ένα νόστιμο πιάτο εποχής,  γίγαντες ελέφαντες Καστοριάς σε τραγανή κρούστα και ντιπ αβοκάντο. Υλικά Για τα φασόλια: 250...

Μοσχαράκι με κριθαρότο από τον MasterChef Παναγιώτη!

Μοσχαράκι με κριθαρότο από τον MasterChef Παναγιώτη! Υλικά: 2 κιλά μοσχάρι ποντίκι, Αλάτι, Λάδι, Πιπέρι, Κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, Ντομάτα κονκασέ, Πελτέ ντομάτας, 1 κύβο λαχανικών,...

Συνταγή: Κρέμα με μαριναρισμένες φράουλες Μανωλάδας, μαραθόσπορο και μοσχολέμονο

Η εκπομπή “ΠΟΠ Μαγειρική” με τον Ανδρέα Λαγό είχε καλεσμένη την Τίνα Μεσσαροπούλου και έφτιαξαν μαζί μία λαχταριστή κρέμα φράουλας με μαριναρισμένες φράουλες Μανωλάδας...

Χαμογέλα και πάλι: Ο Νικόλας Σακελλαρίου ετοιμάζει παραδοσιακά παπουτσάκια!

Μία αγαπημένη συνταγή ετοίμασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή "Χαμογέλα και πάλι" για τους τηλεθεατές του Mega ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου. Δείτε τα υλικά...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Survivor: Κρίθηκε και η δεύτερη απ’ ευθείας πρόκριση στον ημιτελικό! Σε ποιον παίκτη πήγε;

Με τον ημιτελικό και τελικό του Survivor να απομένουν μόνο, το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το reality επιβίωσης για να δει την ανάδειξη...