Σιροπιαστό κέικ με φυστίκι Αίγινας και επικάλυψη γιαουρτιού!
Υλικά: Για το κέικ:
160 γρ. κελυφωτό φιστίκιΑίγινας, 100γρ. πούδρα αμυγδάλου, 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1/2 κ.γ. αλάτι, 300 γρ. βούτυρο, 150 γρ. ζάχαρη, 4 αβγά, 1 πορτοκάλι, 1 κ.γ. βανίλια, 1/4 κ.γ. κάρδαμο σκόνη.
Για το σιρόπι: 150 γρ.ζάχαρη άχνη, 50ml χυμό λεμόνι, 50 ml λικέρ μαστίχα.
Για την επικάλυψη: 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, 2.κ.σ λικέρ μαστίχα.
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας!
Δείτε ακόμη: Τυρόπιτα με αυγό τηγανητό – Super food brunch