Αν αγαπάς τη λεμονάδα, τότε αυτή η σπιτική συνταγή θα σε ξετρελάνει! Είναι εύκολη, απλή και γρήγορη! Όλα τα υλικά που χρειάζεσαι τα έχεις στην κουζίνα. Μόνο το ψυγείο θα χρειαστεί να ανοίξεις για να βγάλεις τα λεμόνια και φυσικά τα παγάκια από την κατάψυξη, για να την απολαύσεις παγωμένη μόνος σου ή με παρέα!
Υλικά
500 ml. χυμός λεμονιού
500γρ. ζάχαρη
200 ml. νερό
Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά αναμιγνύεις το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύεις με ήρεμες κινήσεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, όχι όμως να βράσει! Μόλις γίνει σιρόπι, αφαιρείς από τη φωτιά το μείγμα και περιμένεις να κρυώσει. Ρίχνεις μέσα το χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύεις καλά!
Βάζεις τη λεμονάδα σε γυάλινο μπουκάλι και μετά στο ψυγείο για να παγώσει…
Δοσολογία
¼ σιρόπι λεμονάδας
¾ κρύο νερό
μπόλικα παγάκια
Δείτε ακόμη: Η απλούστερη συνταγή με σολομό! Μόνο 4 υλικά