Quantcast

Ταλιατέλες με φινόκιο και τόνο: Tο… magic touch της μαραθόριζας

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}
Ταλιατέλες με τραγανό φινόκιο,τρυφερό τόνο και αρωματικό λεμόνι.
 
Ένα εύκολο, γρήγορο και υγιεινό πιάτο από το foodurismo. Όσοι είστε λάτρεις της pasta και του τόνου μάλλον έχετε βρει μια συνταγή που θα αγαπήσετε και θα φτιάχνετε συχνά.
 
Υλικά για ταλιατέλλες με φινόκιο και τόνο για 2 άτομα
 
1 μέτριο φινοκιο σε φέτες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 σφηνάκι ούζο ή ρακή ή τσίπουρο ή μισό ποτήρι λευκό κρασί 300 γρ. ταλιατέλες ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλετε 200 γρ. τόνος σε νερό από βάζο ή κονσέρβα 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι ξύσμα λεμονιού
 
Εκτέλεση
 
Βάζετε σε μιά κατσαρόλα νερό για να βράσετε τα μακαρόνια. Όταν πάρει βράση ρίξτε τα ζυμαρικά αφού πρώτα ρίξετε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Αφήστε τα να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι συνηθίζετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε διαρκώς για να σοταριστούν ελαφρά και να μαλακώσουν. Σβήνετε με το αλκοόλ και ανακατεύετε, προσθέτετε τον τόνο, χωρίς όμως να τον θρυμματίσετε, είναι ωραίο να υπάρχουν κομμάτια του ψαριού για να τα καταλαβαίνετε στη γεύση. Βγάλτε με μια πιρούνα τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα που βράζουν και ρίξτε τα στο τηγάνι που έχετε τον τόνο. Καλό είναι να πάρετε και λίγο από το νερό τους μαζί. Ανακατέψτε καλά τα μακαρόνια με τη σάλτσα του τόνου μέσα στο τηγάνι για 1 περίπου λεπτό. τονος στο πιατο Βάλτε το φαγητό σε πιάτο, ρίξτε λίγο ξύσμα λεμονιού κι αν θέλετε και μερικές σταγόνες από το χυμό του, ταιριάζει τόσο πολύ…
 
Δείτε το βίντεο!
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα! Υλικά 6 φιρίκια Πηλίου 3 αβγά 130 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 150 ml ελαιόλαδο 150 ml γάλα 350 γρ. αλεύρι 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ....

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι! Για το λάχανο 1 μικρό λάχανο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο 1/2 κ.γ. πάπρικα 1 σκελίδα σκόρδο Ξύσμα από 1/2 λεμόνι 3 κλωνάρια θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Για σερβίρισμα 200 γρ. τσαλαφούτι 1...

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας! Για την κρέμα 2 κούπες γάλα 1/2 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. βανίλια υγρή Για τη γέμιση 1,1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 3...

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει παστιτσάδα με κοτόπουλο

Παστιτσάδα με κοτόπουλο από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο! Υλικά: 1 κοτόπουλο 1 πακέτο χοντρά μακαρίνια 2 μεγάλα κρεμμύδια 50 ml ξίδι 200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί 300 γρ ντοματίνια κονκασέ 300 γρ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα Στεφανίδου, το οποίο ταιριάζει και σε ξανθές αλλά και...