Λαχταριστή trifle με μους γιαουρτιού και σοκολάτα ετοίμασε στην εκπομπή “Φωλιά των Κου Κου”, ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης.
Υλικά για το κέικ: 400γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 150 γρ. γάλα, πλήρες, 5 αυγά μέτρια, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, Ξύσμα από 1 λεμόνι. Υλικά για τη μους γιαουρτιού: 2 συσκευασίες γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη, 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, ξύσμα από ένα λεμόνι, 150 γρ. κουβερτούρα 54% ψιλοκομμένη. Υλικά για το σερβίρισμα: Φράουλες, Σπιτική μαρμελάδα φράουλας, Μύρτιλα, Βατόμουρα, Σμέουρα, Φρέσκο δυόσμο.
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας