Για όσους είναι vegan, το Πάσχα είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος, καθώς όλοι γύρω περιμένουν μετά τη νηστεία το πασχαλινό τραπέζι που είναι μέσα στη κρεατοφαγία.
Μπορούν να υπάρξουν χορτοφαγικές συνταγές που δεν υστερούν σε τίποτα από τις νοστιμιές που έχουμε όλοι συνηθίσει για τις γιορτινές ημέρες το Πάσχα;
Δείτε παρακάτω κάποιες συνταγές που θα εντυπωσιάσουν σίγουρα ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.
Τα τέλεια ορεκτικά:
Υπάρχει μία πληθώρα ορεκτικών που μπορείτε να καταναλώσετε αν είστε vegan.
Το κουνουπίδι έχει την τιμητική του, καθώς μπορεί να μαγειρετεί με διάφορους τρόπους και να συνοδευτεί με διάφορα υλικά που θα του δώσουν μία απίστευτη γευση. Δοκιμάστε ψητό κουνουπίδι με σος ταχινιου και σίγουρα δεν θα χάσετε!
Ακόμη μία τέλεια ιδέα για ορεκτικό είναι το χούμους. Φτιαγμένο από ρεβύθια, είναι ιδανικό συνοδευτικό και εξαιρετικά χορταστικό πιάτο. Δοκιμάστε να το συνοδεύσετε με σπιτικά νάτσος και απολαύστε το!
Μία εξαιρετική ακόμη επιλογή και παραδοσιακή μπορεί να πει κανείς είναι οι δεκάδες πίτες που μπορούμε να σερβίρουμε. Με γάμιση διάφορα λαχανικά, ό,τι πραγματικά τραβάει η ψυχή σας, μπορείτε δώσετε μία τεράστια ποικιλία στο Πασχαλινό τραπέζι.
Ας μην ξεχνάμε και άλλες συνταγές όπως τα ντολμαδάκια, που μπορούν να γίνουν ανάρπαστα σε κάθε σπιτικό τραπέζι.
Vegan μαγειρίτσα
Ένα πεντανόστιμο πιάτο που δεν υστερεί σε τίποτα από το γνωστό παραδοσιακό, που πολλοί αποφεύγουν να φάνε λόγω… εντοσθίων είναι η μαγειρίτσα.
Σε μία vegan εκδοχή, χορταστική αλλά ανάλαφρη, το κρέας το αντικαθιστούν μανιτάρια. Τα χορταρικά παραμένουν πλούσια και το να την αυγοκόψει κανείς αν και προαιρετικό, θα δώσει την απόλυτη γεύση.
Ακόμη αντί για κρέας και μπιφτέκια, μπορείτε να φτιάξετε φαλάφελ, ένα ιδιαίτερο πιάτο που θυμίζει τους δικούς μας ρεβυθοκεφτέδες, όμως με μία πιο ανατολίτικη χροιά.
Σε όσους λείπουν οι… μεζέδες, μία εξαιρετική επιλογή είναι η τηγανιά από μανιτάρια, με μουστάρδα και κρασί.
Το να είναι κανείς vegan λοιπόν, δεν περιορίζει την γευστική εμπειρία, αλλά δίνει πολλές επιλογές για να δοκιμάσει κανείς νέα πιάτα.