Κορίτσι μου υπέροχο, ξέρω πως η φετινή χρονιά δεν ήταν μια χρονιά που θα θυμάσαι για το πόσο όμορφα ή έντονα την έζησες, αλλά για την ανησυχία που σου προκλήθηκε μόλις έμαθες τα νέα από Κίνα μεριά.
Ωστόσο, επειδή η ζωή συμβαίνει τώρα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν, πάμε να ανακαλύψουμε παρέα τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να περάσουμε τις γιορτινές ημέρες που έρχονται!
Gluhwein φίλες μου!
Μια λέξη διεθνής, ένα ζεστό κόκκινο γλυκό κρασί με μπαχαρικά στο οποίο δύσκολα θα αντισταθείς τόσο εσύ, όσο και η παρέα σου.
Πως να φτιάξεις Gluhwein:
Για να φτιάξεις λοιπόν το παραπάνω ζεστό αρωματικό κρασί, θα χρειαστείς κόκκινο κρασί, πορτοκάλι (τόσο τις φλούδες, όσο και τον χυμό), ξύλα κανέλας, γαρίφαλλα, κόκκους πιπεριού και ελάχιστο μέλι.
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε, χρησιμοποιώντας το λευκό μέρος από τα πορτοκάλια που έχουμε επιλέξει.
Έπειτα, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα προκειμένου να βράσουν προσθέτωντας το μέλι προς το τέλος.
Αφού διαλυθεί το μέλι και το μείγμα μας έρθει σε σημείο βρασμού, το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένουμε για 15΄να γεμίσει το κρασί μας με τα αρώματα των υλικών.
Τέλος, σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού ή μια μεγάλη καράφα.
Ιδανικά το Gluhwein, το πασίγνωστο ζεστό αρωματικό κρασί που ταυτίζεται με την περίοδο των Χριστουγέννων, συνοδεύεται από εκλεκτά τυριά όπως πεκορίνο Αμφιλοχίας, γραβιέρα Νάξου, κεφαλογραβιέρα Μυτιλήνης αλλά και οποιοδήποτε τυρί προέρχεται από την Γαλλία ή την Ιταλία -για όσους έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν και να προμηθευτούν τέτοια καλούδια- και περιέχει τρούφα!
Φυσικά, δεν παραλείπουμε στην παραπάνω ιεροτελεστία γεύσης γλυκόξινες μαρμελάδες και διαλεχτά κριτσίνια που φέρνουν την ισορροπία στην έκρηξη του ουρανίσκου.
PHOTO CREDITS: istock