Quantcast

Η θεωρία με τις 3 αγάπες που θα βρεις στην ζωή σου!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Υπάρχει μια θεωρία ότι σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, θα ερωτευτούμε τρεις φορές, σε τρία διαφορετικά στάδια μας. Κάθε αγάπη είναι εντελώς μοναδική από την άλλη και μας διδάσκει κάτι διαφορετικό που διαμορφώνει το άτομο που γινόμαστε.

Τα τρία είδη αγάπης είναι η πρώτη αγάπη, η έντονη αγάπη και η άνευ όρων αγάπη. Παρακάτω, αναλύουμε το νόημα της κάθε μιας και τι μαθαίνεις συνήθως από κάθε στάδιο της αγάπης.

Η θεωρία με τις 3 αγάπες

Η Πρώτη Αγάπη

Αυτή η αγάπη μοιάζει με παραμύθι. Είναι αυτή η αθώα αγάπη που εκείνη τη στιγμή πιστεύεις ότι θα διαρκέσει για πάντα. Συχνά βιώνουμε την πρώτη μας αγάπη στο γυμνάσιο και συνήθως τελειώνει επειδή οι δύο άνθρωποι είτε απλά χωρίζουν είτε εξαιτίας κάποιου ασήμαντου επιχειρήματος ότι η σχέση δεν είναι αρκετά δυνατή για να αντέξει.

Αν και σίγουρα μοιάζει σαν αληθινή αγάπη εκείνη τη στιγμή, δεν είναι συνήθως η βαθιά, ώριμη αγάπη που θα βιώσεις αργότερα. Το σπάσιμο της καρδιάς σου μπορεί να το αισθάνεσαι τεράστιο, αρχικά, αλλά συνήθως αναρρώνεις κάπως γρήγορα από αυτό.

Τι μαθαίνεις: Ότι το να ερωτεύεσαι είναι το πιο απίστευτο συναίσθημα στον κόσμο, αλλά ότι δεν διαρκούν όλες οι σχέσεις για πάντα και σίγουρα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται στις ταινίες.

Η Έντονη Αγάπη

Αυτή είναι η δεύτερη αγάπη, και συνήθως είναι αυτή που ανατρέπει τον κόσμο σου. Καθώς πέφτεις σε αυτή την έντονη ιστορία αγάπης, η σχέση γίνεται καθρέφτης στην ψυχή σου: βλέπουμε όλες τις ανασφάλειές σου, τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου να σε κοιτάζουν πίσω.

Σε αυτή τη σχέση, μπορεί να βιώσεις ζήλια, φόβο και αμφιβολία για τον εαυτό σου που δεν έχεις νιώσει ποτέ πριν. Η σχέση έρχεται με έντονες χαρές και δραματικές απογοητεύσεις. Συχνά προσπαθείς  να διαμορφώσεις το άλλο σου μισό στον τέλειο σύντροφο και προσπαθείς να διαμορφώσεις τον εαυτό σου για να γίνεις ο δικός του. Αυτή είναι η αγάπη που μοιάζει με τρενάκι και αυτή που μπορεί να σε κάνει να νιώθουμε εγκλωβισμένη, δύσπιστη και πληγωμένη.

Το σπάσιμο της καρδιάς σου από αυτή τη σχέση μπορεί να είναι απερίγραπτα οδυνηρό, αλλά είναι επίσης μέσα από αυτόν τον σπαραγμό που πραγματικά μεγαλώνεις, αλλάζεις και εξελίσσεσαι ενώ βρίσκεις την εσωτερική δύναμη και την ανθεκτικότητα που δεν γνώριζες ότι είχες.

Τι Μαθαίνεις: Τι θέλεις από την αγάπη και τι σίγουρα όχι.

Η άνευ όρων αγάπη

Αφού συνέλθεις από το σπαραγμό της έντονης αγάπης και αρχίσεις να θεραπεύεις και να καλλιεργείς την αγάπη για τον εαυτό σου, τότε έρχεται η πιο απροσδόκητη αγάπη.

Είναι αυτός που έρχεται από το πουθενά και αισθάνεσαι ότι είναι όλα απόλυτα σωστά. Δεν υπάρχουν παιχνίδια και όταν είσαι μαζί του νιώθεις απλά σαν να είσαι στο σπίτι σου. Αγκαλιάζει όλα αυτά που είσαι, όλες τις ατέλειές σου και όλες τις εσωτερικές αποχρώσεις σου. Νιώθεις περισσότερο ο εαυτός σου μαζί του από ό,τι είχες νιώσει ποτέ πριν, και εμπνέετε συνεχώς ο ένας τον άλλον να είστε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού σας.

Όταν αντιμετωπίζετε ένα εμπόδιο ή μια πρόκληση στη σχέση, εργάζεστε μαζί για να το ξεπεράσετε γιατί είστε και οι δύο αφοσιωμένοι στο μέλλον σας. Αυτή είναι η άνευ όρων αγάπη που σηματοδοτεί την αρχή του για πάντα, και ευχαριστείς το σύμπαν κάθε μέρα που το έφερε στον κόσμο σου.

Τι Μαθαίνεις: Ότι η αληθινή αγάπη υπάρχει και ότι είναι δυνατό να αισθάνεσαι απόλυτα ασφαλής, προστατευμένη από έναν άλλο άνθρωπο.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: 4+1 σημάδια που δείχνουν ότι αυτός είναι… ο ένας!

Δείτε ακόμη: Η γλώσσα του σώματος που πρέπει να προσέξεις στο πρώτο σας ραντεβού!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Γη Της Ελιάς: Τα συναισθήματα της Μυρτάλης για τον Χρήστο και τον Αλέξη είναι μπερδεμένα

Επεισόδιο 9 (Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου) Τα συναισθήματα της Μυρτάλης για τον Χρήστο και τον Αλέξη είναι μπερδεμένα. Το δίλημμα μεγαλώνει κι εκείνη δείχνει να μην...