Quantcast

Τι χαρακτηριστικά έχεις όταν διαφωνείς με τον σύντροφο σου; Βρες την κατηγορία που ανηκεις!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Δεν υπάρχει η τέλεια σχέση και οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτο κακό. Όταν, λοιπόν, έρχονται τα δυσκολα το πιθανότερο είναι ότι τα δύο μέρη είτε αποφεύγουν να επικοινωνήσουν είτε κάνουν έντονες επιθέσεις.

Μπορείς να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου και τους ρομαντικούς σου συντρόφους από τον τρόπο που ανταποκρίνεσαι σε μία σύγκρουση, επομένως είναι καλή ιδέα να εντοπίσεις ποιο είναι το στυλ επιχειρηματολογίας σου και να λάβεις υπόψη και το στυλ του συντρόφου σου.

Oι 5 βασικές κατηγορίες στο στυλ που έχεις όταν διαφωνείς

  • Αυτός που αποφεύγει

Αν τείνεις να κλείνεσαι, να είσαι ήσυχη ή να αποσύρεσαι εντελώς, ανήκεις στην κατηγορία που αποφεύγει τις διαφωνίες. Η ίδια η σύγκρουση σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, οπότε αντί να δουλέψεις για λύσεις, επιλέγεις να βγεις από την κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Είναι εντάξει να χρειάζεσαι χώρο αφού κάποιος έχει φέρει στο φως κάτι δυσάρεστο, αλλά αν απομακρυνθείς εντελώς μπορεί να νιώσει ότι δεν σε νοιάζει.

Προσπάθησε ήρεμα (και με αγάπη, αν μπορείς) να ζητάς λίγο χρόνο για να βρεις τις απαντήσεις σου, και να επιστρέψεις με λύσεις.

  • Ο υπερασπιστής

Αν νιώθεις ότι σε επικρίνει συνεχώς κάθε φορά που ο σύντροφός σου έχει κάποιο πρόβλημα, ίσως είσαι στην κατηγορία του υπερασπιστή.

Μπορεί να νιώθεις ότι τα πράγματα είναι εντάξει μόνο όταν πάνε τέλεια, και όποτε κάποιος έχει ένα πρόβλημα, αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι απόρριψη, λάθος για τα πάντα, ανόητη ή σαν αποτυχία.

Είναι μια λειτουργία που καταφέρνει μόνο να κάνει το άλλο άτομο να αισθάνεται ότι δεν ακούγεται, δεν φαίνεται και ότι τα συναισθήματά του ακυρώνονται. Αντί να κάνεις τη στιγμή για εσένα και το πώς σε κάνουν να νιώθεις αποτυχημένη, σκέψου την πληγή που σου εκφράζουν και βρείτε μια λύση μαζί.

  • Ο επιθετικός

Μπαίνεις παντα “ζεστή” στην διαφωνία. Δεν είσαι παθητική, κάτι που είναι υπέροχο για την εξοικονόμηση χρόνου και τον πονοκέφαλο ενός παιχνιδιού εικασιών, αλλά μπορεί να βάλεις αμέσως τον σύντροφό σου σε άμυνα.

Οι διαφωνίες σου συχνά περιλαμβάνουν κραυγαλέες κατηγορίες, πολλές δηλώσεις και υπερθετικά που δεν δίνουν πολύ χώρο στο άλλο μέρος. Σκέψου λέξεις όπως «εσύ πάντα…» ή «ποτέ…».

Αυτές οι προτάσεις μπορεί να αισθάνονται πραγματικά οριστικές και απελπιστικές, ενώ μεταδίδουν μόνο θυμό αντί για την πληγή που νιώθεις. Είναι ένας αναποτελεσματικός τρόπος για να λάβεις παρηγοριά ή κατανόηση από το μέρος που δέχεται επίθεση.

  • Ο επιμένων

Είσαι στην κατηγορία που δεν μπορείς να αφήσεις ένα θέμα, δεν θα κάνεις την απαραίτητη παύση ή θα συνεχίσεις να αναφέρεις την διαφωνία στις πιο ακατάλληλες στιγμές. 

Όταν ο σύντροφός σου ή το αγαπημένο σου πρόσωπο χρειάζεται λίγο χώρο, τους καλείς επανειλημμένα, τους πνίγεις σε μηνύματα κειμένου ή εμφανίζεσαι στο σπίτι τους.

Αυτό τελικά κάνει το άλλο άτομο να αισθάνεται ασφυξία και επίθεση. Αφιερώστε λίγο χρόνο για μια παύση και κάνε μια ήρεμη δραστηριότητα που απομακρύνει το μυαλό σου από τη σύγκρουση, ώστε να μην σε πιάσει το άγχος, ενώ το άλλο άτομο έχει τον χώρο που χρειάζεται.

  • Ο τύπος- κατάλυμα

Εάν είσαι κάποιος που προτιμά να δεχτεί την πτώση για κάτι, ώστε η διαμάχη να τελειώσει πιο γρήγορα, πιθανότατα βρήκες την κατηγορία σου. Μπαίνεις στην ευχάριστη θέση να συμφωνείς με όλα όσα λέει ο άλλος, ώστε να μπορέσεις να ζητήσεις συγγνώμη και να ολοκληρώσεις τη σύγκρουση.

Το θέμα εδώ είναι ότι μπορεί να μην αφιερώνεις χρόνο για να κατανοήσεις τα πραγματικά ζητήματα και απλώς κλείνεις τα πράγματα με προσποιητή κατανόηση.

Μπορεί επίσης να δώσεις στο άλλο άτομο υπερβολική δύναμη, πιστεύοντας ότι έχει πάντα δίκιο σε κάθε λογομαχία. Αφιέρωσε χρόνο για να ακούσεις πλήρως τα πράγματα και μην φοβάσαι να μοιραστείς την άποψή σου.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: 3+1 τρόποι για να γίνεις πιο ρομαντική στη σχέση!

Δείτε ακόμη: 4 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη ζήλια στη σχέση σας

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί απέτυχε και αυτή η σχέση; Τα λάθη που πιθανόν κάνεις

Οι σχέσεις είναι εξαιρετικά περίπλοκες και απαιτούν προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Όταν λοιπόν επέρχεται ένας χωρισμός, σίγουρα έχουν μερίδιο ευθύνης και οι...

5 σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι σας απατάει

Οι σχέσεις χρειάζονται καθημερινή προσπάθεια για να διατηρηθούν στο χρόνο. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας οδηγούν το ζευγάρι στη ρουτίνα και κατ΄επέκταση στη φθορά. Αυτό...

9+1 σημάδια ότι η νέα σου γνωριμία μπορεί να γίνει η επόμενη σχέση σου!

Είσαι ο τύπος του ατόμου που αναζητά πρώτα τις πράσινες ή κόκκινες σημαίες όταν βγαίνεις ραντεβού με κάποιον;  Δίνουμε έμφαση στην θετική πλευρά των σημερινών...

4+1 σημάδια που δείχνουν ότι αυτός είναι… ο ένας!

Όταν είσαι αληθινά ερωτευμένος με κάποιον, μερικές φορές απλά ξέρεις. Αλλά άλλες φορές, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό είναι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εύη Ιωαννίδου – Ίνο Φάις: Οριστικός χωρισμός για το ζευγάρι! Ανάρτηση-βόμβα από τη Μαρία Καλάβρια!

Παρελθόν αποτελεί πλέον η σχέση της Εύης Ιωαννίδου και του Ίνο Φάις! Πρόκειται για ένα από τα πιο ταιριαστά και ερωτευμένα νεαρά ζευγάρια της ελληνικής...