Bodycare

Μεταξένια χέρια σε 5 βήματα

Τα χέρια μας είναι από τα πρώτα σημεία του σώματός μας που εμφανίζουν σημάδια φωτογήρανσης αφού εκεί η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή  και φυσικά το χειμώνα, λόγω κρύου θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα για να παραμένουν απαλά και ενυδατωμένα. Πολύ περισσότερο τώρα που η πανδημία επιβάλλει να πλένουμε τα χέρια μας συνέχεια και να χρησιμοποιούμε διαρκώς αντισηπτικά. Γι’ αυτό φρόντισε να υιοθετήσεις μια ρουτίνα σωστής περιποίησης που θα ακολουθείς πιστά για να αποκτήσεις χέρια που δείχνουν και είναι βελούδινα ενώ παραμένουν νεανικά.

  1. Καθαρισμός

Προτίμησε ένα απαλό, υγρό σαπούνι με ενυδατικά έλαια και όσο το δυνατόν φυσική σύνθεση που δεν καταστρέφει το ph του δέρματος, διατηρεί την υγρασία του και δεν ξηραίνει τα χέρια. Επίσης απόφυγε το πολύ ζεστό νερό που επίσης αφυδατώνει το δέρμα.

2. Απολέπιση

Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα απαλό scrub που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα επιτρέψει στη ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί καλύτερα από την επιδερμίδα. Δε χρειάζεται να αγοράσεις ειδικό απολεπιστικό χεριών, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το scrub σώματος που έχεις.

3. Ενυδάτωση

Η συχνή αλλά απολύτως απαραίτητη χρήση πια αντισηπτικού και σαπουνιού στερεί από την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας τα φυσικά έλαιά της με αποτέλεσμα φυσικά τα χέρια μας να ξηραίνονται. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς μια πλούσια ενυδατική χεριών με την ίδια συχνότητα που πλένεις τα χέρια σου. Προτίμησε μια φόρμουλα με κεραμίδια και υαλουρονικό οξύ που ενυδατώνει βαθιά χωρίς να αφήνει λιπαρή αίσθηση.

4. Βραδινή μάσκα

Μια θεραπεία που ακολουθούν πολύ συχνά τα μοντέλα χεριών είναι η έξτρα ενυδάτωση: άπλωσε αρκετή ποσότητα κρέμας στα χέρια σου, φόρεσε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια και κοιμήσου με αυτά όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί τα χέρια σου θα είναι μεταξένια.

5. Ειδική θεραπεία

Αν τα χέρια σου είναι ιδιαίτερα ξηρά με σκασίματα μπορείς να κάνεις σε ένα κέντρο αισθητικής μια θεραπεία παραφίνης. Διαρκεί περίπου 15 λεπτά, τόσο χρειάζεται περίπου για να κρυώσει και να σκληρύνει η παραφίνη ενώ μόλις την αφαιρέσεις τα χέρια σου θα είναι εξαιρετικά απαλά και βαθιά ενυδατωμένα.

Extra tip

Το συνηθίζουμε οι περισσότερες γυναίκες αλλά ειδικοί συμβουλεύουν να το αποφεύγουμε: αντί να κόβεις τα πετσάκια των νυχιών χρησιμοποίησε μια ειδική κρέμα ή ένα λάδι που θα τα μαλακώσει ώστε να τα σπρώξεις απαλά πίσω.

Όλγα Φίλιππα

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

1 μήνα ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

1 μήνα ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

1 μήνα ago