Bodycare

Tips για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από το κρύο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ψυχρός αέρας και γενικότερα το κρύο αφυδατώνουν την επιδερμίδα μας σε μεγάλο βαθμό, με άμεση συνέπεια το δέρμα μας να γίνεται πιο ξηρό, εύθραυστο και ιδιαιτέρως λεπτό.

Σίγουρα όλοι μας, κάποια στιγμή της ημέρας, αισθανθήκαμε τα χείλη μας να «σκάνε», το δέρμα μας να «τραβάει», να τσούζει και να κοκκινίζει. Νιώσαμε αυτήν την ενόχληση και σίγουρα δεν ήταν κάτι ευχάριστο…

Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας από την ξηρότητα και να την κρατήσουμε ενυδατωμένη και ελαστική. Αγαπάμε το βελούδινο δέρμα, γι αυτό πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα tips!

  • Ενυδατική κρέμα Εφαρμόζουμε κρέμα πλούσια, σε ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες, όπως γλυκερίνη, πανθενόλη, βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ.
  • Πείτε… όχι στο καυτό ντους! Η παρατεταμένη χρήση καυτού νερού στο ντούς αφυδατώνει την επιδερμίδα και ευνοεί την επιδερμική χαλάρωση. Προτιμήστε χλιαρό προς κρύο!
  • Κάντε scrub! Το δεύτερο κομμάτι που θα πρέπει να εστιάσουμε, είναι τα scrubs. Μπορούμε να κάνουμε scrubs στα χείλη, αλλά και γενικότερα στο σώμα, είτε με κόκκους καφέ, είτε με ζάχαρη και κάποιο έλαιο. Τα scrubs μπορείτε να τα βάλετε στο πρόγραμμα μια φορά την εβδομάδα, και θα πρέπει να λάβετε υπόψιν τις ανάγκες του δέρματος, ώστε να αποφασίσετε την συχνότητά με την οποία θα τα κάνετε.
  • Αντιηλιακή προστασία Η ξηρή επιδερμίδα του χειμώνα, είναι πολύ ευαίσθητη στην ηλιακή ακτινοβολία. Δεν ξεχνάμε την χρήση του αντιηλιακού με SPF 15! Ακόμα και το χειμώνα το αντιηλιακό πρέπει να γίνει σύμμαχός μας!
  • Αλλάξτε διατροφή Πίνετε περισσότερο νερό το χειμώνα, εμπλουτίστε την διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας. Τροφές όπως το αβοκάντο, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, η βρώμη, οι γλυκοπατάτες, ο άγριος σολομός, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα εσπεριδοειδή είναι ιδανικές! “Όχι” στα τα junk foods και στο αλκοόλ και “ναι” σε φυσικές τροφές. Ο κανόνας μάλιστα λέει ότι όσο πιο γρήγορα «χαλάει» μια τροφή, τόσο καλύτερη είναι για εσένα!

 

Στέλλα Μιχαλέα

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

2 μήνες ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

2 μήνες ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

2 μήνες ago