Hair

Hair Care: Aν τα μαλλιά σου είναι θαμπά και άτονα αυτά είναι τα 4+1 λάθη που κάνεις

Τα μαλλιά μας -ειδικά το καλοκαίρι- ταλαιπωρούνται καθημερινά από τον ήλιο, τη θάλασσα, τον αέρα αλλά και από τις εξωτερικές επιθέσεις του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να δείχνουν εύθραστα και θαμπά. Υπάρχει όμως περίπτωση να κάνουμε κι εμείς κάποια λάθη στη φροντίδα των μαλλιών μας και να έχουν χάσει τον όγκο και την ελαστικότητά τους. Μάθε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε καθώς και τους τρόπους για να τους αποφύγεις.

Καθημερινό λούσιμο
Δεν πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα. Με το καθημερινό λούσιμο τα μαλλιά μας χάνουν τα φυσικά έλαιά τους αλλά και την ελαστικότητά τους. Προσπάθησε να τα λούζεις 2-3 την εβδομάδα και απόφυγε το πολύ ζεστό νερό. Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά χρησιμοποίησε ένα dry shampoo ανάμεσα στα λουσίματα για να τα φρεσκάρεις και να ανανεώσεις τις ρίζες, χωρίς τη χρήση νερού.

Δεν πηγαίνεις συχνά στο κομμωτήριο
Το ιδανικό θα ήταν να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε 6 εβδομάδες για να κόβεις τη ψαλίδα. Όταν τα μαλλιά ξεκινάνε να σπάνε αρχίζουν να δείχνουν αφυδατωμένα και οι άκρες φριζάρουν. Αν θέλεις λοιπόν υγιή και όμορφα μαλλιά δεν πρέπει να αμελείς το ραντεβού σου στο κομμωτήριο.

Υπερβολικό styling
Αν ταλαιπωρείς καθημερινά τα μαλλιά σου με τη χρήση σεσουάρ, πρέσας κι άλλων εργαλείων styling είναι απόλυτα φυσιολογικό να δείχνουν ταλαιπωρημένα. Φρόντισε λοιπόν να χρησιμοποιείς πάντα εξειδικευμένα προϊόντα θερμοπροστασίας αλλά και να αφήνεις τα μαλλιά σου -όποτε μπορείς- να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο.

Συχνές βαφές
Η βαφή σε πολύ τακτική βάση ταλαιπωρεί πάρα πολύ τα μαλλιά μας. Προσπάθησε να «καθυστερήσεις» το βάψιμο των μαλλιών σου, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης που διατηρούν το χρώμα λαμπερό για περισσότερο διάστημα ή χρησιμοποίησε ένα spray κάλυψης που καλύπτει άμεσα τη ρίζα είτε αυτή είναι σκούρα, είτε λευκή και διαρκεί μέχρι το επόμενο λούσιμο.

Δεν τα ενυδατώνεις σωστά
Αν δεν χρησιμοποείς την κατάλληλη ενδυατική κρέμα για τον τύπο των μαλλιών σου θα χάσουν την υγρασία τους και θα αποκτήσουν θαμπή και ταλαιπωρημένη όψη– ειδικά αν χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση προϊόντα styling. Πορμηθεύσου την κατάλληλη ενυδατική ή ένα leave in conditioner και μη ξεχνάς να τους προσφέρεις τα θρεπτικά συστατικά μίας ενυδατικής μάσκας μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

credit photo: Istockphoto

 

 

 

 

 

 

Γιώτα Καλλιπολίτη

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

4 εβδομάδες ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

4 εβδομάδες ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

1 μήνα ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

1 μήνα ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

1 μήνα ago