Makeup

5+1 μυστικά νεότητας του μακιγιάζ για μετά τα 40- Τα ιδανικά προϊόντα

Ο χρόνος είναι σύμμαχος και το μακιγιάζ μετά τα 40 μπορεί να συνεχίσει να είναι το ίδιο ενδιαφέρον και λαμπερό με αυτό που κάναμε όταν ήμασταν 20 χρονών.

Όπως συμβαίνει με το κρασί merlot και το εξαιρετικής ποιότητας τυρί, έτσι και εμείς γινόμαστε καλύτερες όσο μεγαλώνουμε!

Μερικά πράγματα που κάνουν το να μεγαλώνεις τόσο όμορφο είναι ότι νιώθεις πιο άνετα με τον εαυτό σου, θα μπορούσες να νοιάζεσαι λιγότερο για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι και να μην σπαταλάς την ενέργειά σου σε… δράματα!

Το δέρμα μας φυσικά και αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε, επομένως προσαρμόζουμε τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας μας ανάλογα για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις νέες ανάγκες, και το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ.

Αν και είμαστε υπέρμαχοι του να φοράς ό,τι μακιγιάζ αισθάνεσαι σε οποιαδήποτε ηλικία, δεν θα χρησιμοποιούσες τα ίδια προϊόντα μακιγιάζ που είχες στο γυμνάσιο, οπότε γιατί να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όταν είσαι στα υπέροχα άνω των 40;

Tip #1: Μη προσπερνάς την προετοιμασία

Η εξαιρετική προετοιμασία του δέρματος είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν είμαστε άνω των 40+. Τόσο το βράδυ όσο και το πρωί, πριν κάνεις το μακιγιάζ. Το ξηρό δέρμα θα έχει ως αποτέλεσμα το foundation να φαίνεται κιμωλιακό ή πολύ λιπαρό, αν χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα.

Το πρωί, βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα που δεν λειτουργεί ενάντια στον τύπο δέρματος σου. Η εύρεση των σωστών ενυδατικών και primer για την επίτευξη υγιούς επιδερμίδας είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Primer Προσώπου 01 Mattifying

L’oreal Paris

Tip #2: Διάλεξε τη σωστή βάση

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά η σωστή απόχρωση βάσης θα εξασφαλίσει μια εφαρμογή μακιγιάζ με φυσική εμφάνιση. Όταν επιλέγεις το make up foundation να χρησιμοποιείς μια απόχρωση που ζεσταίνει τον τόνο του δέρματός σου έναντι μιας που το κάνει να φαίνεται επίπεδο.

Super Blendable Face Foundation 1N Ivory

L’oreal Paris

Tip #3: Κάλυψε με το concealer μικρές ατέλειες

Μιλώντας για κάλυψη, εάν θέλεις να κρύψεις τυχόν κηλίδες ηλικίας, κηλίδες από τον ήλιο ή μέλασμα, το concealer είναι το καλύτερο στοίχημά σου. Όταν καλύπτεις τα σημεία, πάρε ένα κονσίλερ σε κρεμώδης υφή που παρέχει πλήρη κάλυψη και είναι η ίδια απόχρωση του foundation σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να καλύψεις τα σημεία είναι να εφαρμόσεις πρώτα το foundation και στη συνέχεια να περάσεις τυχόν σημεία με concealer χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο. Το ταμπονάρισμα στην περιοχή παρέχει μεγαλύτερη κάλυψη. Και φρόντισε να συνδυάσεις το concealer με το foundation.

Κρέμα Ματιών σε Concealer 1-2R Rose Porcelaine

L’oreal Paris

Tip #4:  Μάσκαρα για άμεσο lift ματιών

Εάν έχεις κολλήσει στο πώς το δέρμα στο άνω βλέφαρό σου αρχίζει να χαλαρώνει, είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεσαι έτσι. Μερικές στρώσεις μάσκαρα για όγκο μπορούν να ανασηκώσουν αμέσως την περιοχή των ματιών κάνοντας τις βλεφαρίδες να ξεχωρίζουν.

Mega Μάσκαρα για Ευαίσθητα Μάτια

L’oreal Paris

Τips #5: Δώσε στα χείλη σου γραμμή

Το περίγραμμα των χειλιών σου θα δώσει αρχικά χρώμα και σχήμα. Σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ένα κρεμώδες απαλό μολύβι που δεν στεγνώνει στα χείλη.

Κάνε το περίγραμμα των χειλιών ακριβώς έξω από τις γραμμές για να τονώσεις τον όγκο. Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουμε, τα χείλη χάνουν τον όγκο τους, οπότε το περίγραμμα των χειλιών σου ακριβώς στην άκρη ή λίγο έξω από τη γραμμή μπορεί να δώσει την όψη για πιο γεμάτα χείλη. Μια ουδέτερη επένδυση ή μια που ταιριάζει στο χρώμα των χειλιών σου είναι αλάνθαστες επιλογές.

Μολύβι χειλιών 101 Gone with the nude

L’oreal Paris

Photos: L’oreal Paris, Istock

 

 

 

Λιάνα Ανδρεοπούλου

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

1 μήνα ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

1 μήνα ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

1 μήνα ago