Τι έδειξε νέα έρευνα
Ακόμη μία μελέτη έρχεται να προστεθεί στο σύνολο της επιστημονικής βιβλιογραφίας, που δείχνει πως η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών συνδέεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Diabetologia, συμμετείχαν περισσότερο από 25.000 εθελοντών, από 8 Ευρωπαϊκές χώρες. Συνολικά, φάνηκε πως όσοι κατανάλωναν περισσότερα από 26 γραμμάρια φυτικών ινών συνολικά ανά ημέρα, είχαν 18% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε διάστημα 11 ετών, συγκριτικά με όσους κατανάλωναν λιγότερα από 19 γραμμάρια. Επίσης τα αποτελέσματα της μετα-ανάλυσης έδειξαν πως για κάθε αύξηση της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών κατά 10 γραμμάρια, ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη μειώνεται κατά 9%, ενώ αντίστοιχη αύξηση στην πρόσληψη φυτικών ινών μόνο από δημητριακά, σχετίστηκε με μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου κατά 25%.
Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…
Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…
Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…
Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…
Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…
Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…