Accessories

Aνακάλυψε τη νέα συλλογή DI GAÏA για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 Mediterranea Venere

Η διεθνής Ελληνίδα σχεδιάστρια Ελβίρα Παναγιωτοπούλου δημιούργησε τη νέα συλλογή χειροποίητων υποδημάτων Di Gaïa για το Καλοκαίρι 2021.

Η Mediterranea Venere είναι εμπνευσμένη από τον πίνακα «Η Γέννηση της Αφροδίτης» (La nascita di Venere) του Φλωρεντίνου αναγεννησιακού ζωγράφου Σάντρο Μποτιτσέλι και αποτελεί μια συλλογή αφιερωμένη στην ομορφιά της Μεσογείου, στην κλασική αρμονία και την εκλεπτυσμένη αισθητική που μένει αξεπέραστη στο πέρασμα του χρόνου.

Η τέχνη αποτελούσε πάντα ανεξάντλητο πεδίο έμπνευσης για τη βραβευμένη δημιουργό των Di Gaïa. Όπως σε όλες τις προηγούμενες συλλογές, έτσι και στην Mediterranea Venere, συναντάμε αναφορές στα διάσημα κοπτικά του Henri Matisse, στα -λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου σπουδαία- κεραμικά του Picasso αλλά και σε εμβληματικά στοιχεία του Art Deco κινήματος. Κάθε σχέδιο της κολεξιόν είναι διακοσμημένο με γραφιστικά μοτίβα και cut-out σχέδια που απεικονίζουν σχήματα ψαριών, κυμάτων, ρόμβων και φύλλων, ενώνοντας έτσι τη διαχρονικότητα των εικαστικών τεχνών με τη σύγχρονη οπτική κουλτούρα. Υδάτινες σταγόνες κυλούν σαν δάκρυα πάνω σε block τακούνια δημιουργώντας ένα συναισθηματικό κρεσέντο, που δύσκολα σε αφήνει ασυγκίνητη. Η Γη και η Θάλασσα, η Μεσόγειος και η Ελλάδα, η Αφροδίτη της αρχαιότητας αλλά και της Αναγέννησης, δεν είναι παρούσες μόνο ως σύμβολα στη συλλογή αλλά και ως χρωματική παλέτα: το λευκό, το μπλε, το nude, το χρώμα του πηλού και το γκρι-καφέ  συνδυάζονται συχνά με το ατίθασο μαύρο συνθέτοντας ένα δυναμικό γραφιστικό κοντράστ

Η συλλογή Mediterranea Venere της Di Gaïa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 αποτελείται από σανδάλια, slides, εσπαντρίγιες και ψηλοτάκουνα πέδιλα των 5 και 8 πόντων. Όλα τα σχέδια είναι χειροποίητα, από φίνα δέρματα ιταλικής προέλευσης, και φέρουν με υπερηφάνεια το σήμα Made In Greece. Κοσμοπολίτικη και δυναμική, μοντέρνα και παράλληλα διαχρονική, ερωτική και ασυμβίβαστη, όπως η Γυναίκα Di Gaïa, αυτή η συλλογή αποτίνει φόρο τιμής στην πλούσια τοπογραφία της Μεσογείου και αντανακλά τη βαθιά μας επιθυμία να ακολουθήσουμε πιο αργούς ρυθμούς ζωής και να επανασυνδεθούμε με τις μυστηριακές δυνάμεις της φύσης. 

 

Γιώτα Καλλιπολίτη

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

4 εβδομάδες ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

4 εβδομάδες ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

1 μήνα ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

1 μήνα ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

1 μήνα ago