Trends & tips

Zara: Η πρόταση της εβδομάδας είναι το κοστούμι στην πιο θηλυκή του εκδοχή

Θεωρείται από καιρό κλασικό κομμάτι στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, αλλά το κοστούμι- φούστας δεν ήταν απαραίτητο κομμάτι στις νεότερες γενιές για αρκετές δεκαετίες. Αλλά αυτό έχει αλλάξει το 2022, καθώς το εμβληματικό σύνολο αγκαλιάζεται από τις τωρινές γενιές που ασκούν μεγάλη επιρροή… Και οι επωνυμίες φυσικά το έχουν προσέξει.

Η πανδημία φαινόταν ότι θα έβαζε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του κοστουμιού της φούστας, καθώς τα πιο casual ρούχα έγιναν το κοινό συνολάκι σε όλους τους πολιτισμούς και τα μέρη. Και όμως, προς έκπληξη πολλών φαίνεται ότι βρίσκεται στη διαδικασία να γίνει «TΟ» κορυφαίο κομμάτι του 2022. Αν και μπορεί να μην είχε εξαφανιστεί ποτέ εντελώς, αυτό το άλλοτε απαραίτητο κομμάτι γυναικείας γκαρνταρόμπας φαινόταν πρόσφατα σαν να είχε εξαφανιστεί. Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από αυτή την ανατροπή; Εμφανίστηκε στις πασαρέλες για τις συλλογές άνοιξη-καλοκαίρι 2022, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα όπου το κοστούμι- φούστας λατρεύεται από τις fashionistas. Το κοστούμι της φούστας επέστρεψε!

Dior Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022

Επωνυμίες όπως ο Christian Dior και η Coco Chanel, που βοήθησαν να γίνει εμβληματικό στη δεκαετία του 1950, πρέπει να είναι ευχαριστημένες με όλη την προβολή που προσελκύει αυτό το κομμάτι σήμερα. Ποιος είπε ότι το κοστούμι ήταν παλιομοδίτικο; Σίγουρα όχι εμείς.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, όταν πολλές χώρες ήταν αποκλεισμένες για ένα άλλο κύμα covid-19, ο Thomas Zylberman, σχεδιαστής μόδας στο Carlin International, προέβλεψε ότι αυτό το σχεδόν ξεχασμένο κλασικό κομμάτι θα έβρισκε νέους θαυμαστές και θα αποκατασταθεί. Και δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα το όραμα του. Το κοστούμι φούστας βρίσκεται στη διαδικασία να κάνει μια εκπληκτική επιστροφή στο προσκήνιο της σκηνής της μόδας και να χαράξει τη δική του πορεία στις ντουλάπες των Gen Z και των millennial shoppers. Τους δύο αγαπημένους στόχους της βιομηχανίας της μόδας.

Η Dua Lipa, η Camila Mendes, η Emma Chamberlain, η Hailey Bieber Baldwin είναι μεταξύ των διασημοτήτων Gen Z – μερικές από τις κορυφαίες influencers στα social media – που έχουν ήδη αγκαλιάσει τη φούστα. Η κάθε μία βέβαια ερμηνεύοντάς την με τον δικό της τρόπο σε εκδοχές που συνδυάζουν κομψότητα και μοντέρνο άγγιγμα. Αλλά μην το παρερμηνεύσεις: ενώ το κοστούμι της φούστας έχει πολλούς οπαδούς όταν είναι σε μεταξωτό, καπιτονέ ή σε πιο κλασικά υλικά, είναι επίσης δημοφιλές στην πιο εμβληματική εκδοχή του στο τουίντ. Το τουίντ είναι δημοφιλές στους 20άρηδες, ακόμη και σε ένα νεότερο πλήθος.

Αίσθηση προκάλεσε η δεκαοκτάχρονη τραγουδίστρια Olivia Rodrigo κατά την επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Ιούλιο. Καλεσμένη του Τζο Μπάιντεν, η νεαρή pop σταρ έδειξε ένα κοστούμι από τουίντ φούστα, και η επιλογή της δεν πέρασε απαρατήρητη. Αυτή η εμφάνιση βοήθησε να αποκατασταθεί η φήμη ενός κομματιού που κάποτε θεωρούνταν παλιομοδίτικο. Οι Millennials, όπως η Chiara Ferragni, μια από τις πιο ισχυρές επιρροές στον κόσμο, το λατρεύει εξίσου.

Ζara πρόταση για το κοστούμι φούστας

Zara σακάκι

79.99€

Zara φούστα 

27.99€

Zara platform πέδιλα

59.99€

Zara mini τσάντα

25.99€

Photos: Abaca press, Zara

Δείτε ακόμη: Zara inspo: Δημιουργούμε την πιο chic εμφάνιση για την βραδινή έξοδο με τον φίλο σου

Δείτε ακόμη: Zara: Το jean που πρέπει να κλέψεις από την ντουλάπα του συντρόφου σου

Λιάνα Ανδρεοπούλου

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

4 εβδομάδες ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

4 εβδομάδες ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

1 μήνα ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

1 μήνα ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

1 μήνα ago