Celebrity News

Tom Hanks: Η ανοιχτή έκκληση του ηθοποιού προς τη βιομηχανία ταινιών που τάραξε τα νερά

Ο βραβευμένος ηθοποιός Tom Hanks παρότρυνε τους συντελεστές ταινιών να εναντιώνονται στον ρατσισμό πιο συχνά, υποδηλώνοντας έτσι, πως η ιστορία των Αφροαμερικανών και ο κοινωνικός αντίκτυπος του ρατσισμού υποεκπροσωπούνται στη βιομηχανία ψυχαγωγίας και στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Σε μια συνεργασία με τους New York Times την Παρασκευή, λίγες μέρες μετά την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη σφαγή στην Tulsa, ο Tom Hanks έγραψε ότι η ιστορία “γράφεται κυρίως από λευκούς για λευκούς σαν κι εμένα, ενώ η ιστορία των Μαύρων – συμπεριλαμβανομένης της φρίκη στη Tulsa – δεν αναφέρεται. ”

“Μέχρι σχετικά πρόσφατα, η βιομηχανία ψυχαγωγίας, η οποία βοηθά στη διαμόρφωση της ιστορίας, έκανε το ίδιο. Αυτό περιλαμβάνει και έργα μου”, πρόσθεσε.
Και σε μια έκκληση προς τους συναδέλφους του, είπε ότι «η ψυχαγωγία με βάση τη μυθοπλασία πρέπει να απεικονίζει το βάρος του ρατσισμού».

Ο Hanks πρωταγωνίστησε σε ιστορικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των “Band of Brothers”, “The Pacific” και “John Adams“, και είχε επίσης ρόλους σε ντοκιμαντέρ για την ιστορία των ΗΠΑ.

Το μήνυμά του προς την βιομηχανία του κινηματογράφου και τους παραγωγούς έρχεται μετά από χρόνια συζητήσεων σχετικά με την έλλειψη ποικιλομορφίας στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Ο Hanks σημείωσε ότι η βιομηχανία έχει αρχίσει να δείχνει μια μεγαλύτερη ποικιλία ιστοριών, επικαλούμενη τις τηλεοπτικές σειρές “Watchmen” και “Lovecraft Country” για την απεικόνιση της σφαγής στην Tulsa.

Μελέτη της USC Annenberg Inclusion Initiative πέρυσι, αποκάλυψε ότι το 32% των κορυφαίων ταινιών του 2019 παρουσίασε έναν υποεκπροσωπούμενο ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο – μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το ποσοστό 13% που καταγράφηκε το 2007, το εναρκτήριο έτος της μελέτης .

Όμως, στις μεγαλύτερες τελετές απονομής βραβείων υπάρχει έλλειψη ποικιλομορφίας. Η εκστρατεία #OscarsSoWhite έχει βάλει στο στόχαστρο τα Όσκαρ εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ οι Χρυσές Σφαίρες εμπλέκονται φέτος σε διαμάχες σχετικά με τη συντριπτική παρουσία λευκών ηθοποιών στις υποψηφιότητες.

Ανδριάνα Παναγιώτου

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

1 μήνα ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

1 μήνα ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

1 μήνα ago