News

Φωτιά στην Πεντέλη: Αυτές οι περιοχές έχουν εκκενωθεί – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Το πύρινο μέτωπο της Πεντέλης που ξέσπασε την Τρίτη ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, έχει ήδη εξαπλωθεί με δεκάδες διάσπαρτες εστίες, αφού ο ισχυρός άνεμος που έχει κάνει την εμφάνισή του ήδη από την Δευτέρα σε ολόκληρη την Αττική ευνοεί την εξάπλωση της φωτιάς. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπινων ζωών καθώς και των περιουσιών που βρίσκονται στην περιοχή από την εκτεταμένη φωτιά.

Τα ανοιχτά μέτωπα της φωτιάς

Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης εναέρια πυροσβεστικά μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού, ωστόσο οι πυκνοί καπνοί και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Ανοιχτά μέτωπα υφίστανται αυτή την στιγμή σε Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη, Ντράφι και σε κάποια σημεία στον Γέρακα. Η ταχύτητα των ανέμων στην περιοχή έφτασε στις μέγιστες τιμές της να ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα, ενώ η φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση.

Οι δρόμοι που είναι κλειστοί

Nωρίτερα είχαν κλείσει μεγάλα τμήματα της Αττικής Οδού, όμως με νεότερη ενημέρωση δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα προς αεροδρόμιο, ενώ κλειστές παραμένουν οι έξοδοι Ανθούσας και Μαραθώνος προς το αεροδρόμιο. Παράλληλα κλειστό παραμένει το ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα από τον κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Πεντέλης. Από το αεροδρόμιο προς την Ελευσίνα τελευταία έξοδος είναι προς Περιφερειακή Υμηττού.

Αυτές είναι οι περιοχές που εκκενώθηκαν

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει 600 απομακρύνσεις κατοίκων, ενώ έχουν σταλεί πέντε μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις από την Πεντέλη και γύρω από το 414 στρατιωτικού νοσοκομείου, τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης, Παλλήνη και Νέα Παλλήνη καθώς και για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

Έγινε εκκένωση από Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), φιλοξενούσε 46 άτομα. Μεταφορά 6 ατόμων με φορείο + 3 άτομα με καρέκλα. Τα 3 άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), φιλοξενούσε 57 άτομα. Διακομιδή ενός (1) ατόμου προς το Ιπποκράτειο.

Εκκένωση από Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφορά 10 ατόμων -2 σε Ερυθρό Σταυρό + 2 σε Ιπποκράτειο και σε εξέλιξη τα υπόλοιπα 6, 5 Ερυθρό Σταυρό, 4 Θάλπη.

Διακομιδές ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45): 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά & τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ, 5 πολίτες διακομίσθηκαν 1 στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα , 3 Ερυθρό Σταυρό και 1 Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνονται Ανθούσα, Ντράφι, Διώνη, Δασαμάρι – Οι φλόγες πλησιάζουν στο νοσοκομείο Παίδων

Διαβάστε επίσης: Πεντέλη: Η φωτιά πλησίασε συνεργείο του Open που βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση – Έφυγαν αστραπιαία για να σωθούν!

Πασχάλης Μαντζαρίδης

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

4 εβδομάδες ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

4 εβδομάδες ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

1 μήνα ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

1 μήνα ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

1 μήνα ago