Categories: News

Gov.gr Wallet: Πού δεν γίνονται δεκτά το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα

Ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στην παρουσίαση για τα ψηφιακά αντίγραφα και διαβεβαίωσε τους πολίτες πως έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας. Όμως, εξαιρούνται τα διεθνή ταξίδια.

«Η σύλληψη είναι να μπορέσει να περάσει η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, για αρχή, στο κινητό τηλέφωνο. Στην πορεία θα προσθέσουμε σε αυτή την εφαρμογή, δηλαδή στο wallet.gov.gr και άλλα έγγραφα, όλα τα ταυτοποιητικά έγγραφα. Κάθε μέρα θα ανοίγει και 1 ακόμη νούμερο ΑΦΜ, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κίνηση γιατί από πίσω δεν είναι μόνο τα καινούργια μητρώα, είναι και τα παλιά συστήματα» εξήγησε ο υπουργός. «Ο κόσμος έχει δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Περιμένουμε να μας δώσουν τα στοιχεία κεντρικά από την apple και την google πόσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή. Εικάζουμε ότι αυτό το νούμερο είναι πολλαπλάσιο γιατί υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που την έχει κατεβάσει, χωρίς ακόμα να έχει πρόσβαση λόγω του ΑΦΜ του στις υπηρεσίες της.

H εφαρμογή είναι πολύ ασφαλέστερη, υπό την έννοια ότι υπάρχει κωδικός QR επάνω στην ταυτότητα, και πλέον, για πρώτη φορά, γίνονται η ταυτότητα και το δίπλωμα επαληθεύσιμα έγγραφα. Δηλαδή μπορεί κανείς να βεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είναι γνήσιο, ενώ πριν είχαμε μόνο την οπτική» επιβεβαίωση. Αποσαφηνίζοντας περαιτέρω πώς λειτουργεί το σύστημα, ο υπουργός δήλωσε ότι «υπάρχει ένα μοναδικό QR Code για κάθε έγγραφο, το οποίο επίσης μπορεί να αλλάζει στην πορεία, εάν θέλουμε. Εάν για τον οποιονδήποτε λόγο, θέλουμε να επανεκδώσουμε ψηφιακά την ταυτότητα, ο κωδικός αυτός, το QR Code αυτό αλλάζει και έτσι μπορείς να το προβάλεις και είναι πάρα πολύ ασφαλές. Δεν μπορεί να το ελέγξει οποιοσδήποτε. Όταν γίνεται ο έλεγχος σου έρχεται ένας κωδικός που τον δίνεις στον ελεγκτή για να κάνει τον έλεγχο. Υπάρχουν όλες οι μέριμνες και θέλω να ευχαριστήσω την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σε πρόσφατες συζητήσεις που είχα με τους αρμόδιους Επιτρόπους, επειδή βλέπουν πολλές χώρες να ενδιαφέρονται να κάνουν αυτό που κάνουμε τώρα εμείς με το wallet, μια- μια οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κάνουν αυτό. Οπότε τώρα ανοίγει η συζήτηση πανευρωπαϊκά για να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση αυτών των εφαρμογών, μάλιστα, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Δείτε ακόμη: Αστυνομική ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης από σήμερα στα κινητά μας! Δείτε πως ακριβώς θα είναι!

Ανδριάνα Παναγιώτου

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

2 μήνες ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

2 μήνες ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

2 μήνες ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

2 μήνες ago