Food & Diet

Cupcakes καρότου, εύκολα και χωρίς μίξερ

Carrot cupcakes με καταπληκτικό frosting τυριού, αυτός ο συνδυασμός με κάνει να κατατάσσω τα κεκάκια καρότου στην πιο αγαπημένη μου “εκδοχή κέικ” .
Το τριμμένο καρότο δίνει όση υγρασία χρειάζεται για να γίνουν τα carrot cupcakes αφράτα, μαλακά, σχεδόν μελωμένα. Τα μπαχαρικά δίνουν υπέροχη γεύση και άρωμα. Το frosting με τυρί κρέμα και βούτυρο αναδεικνύει τη γεύση τους και κάνει την κάθε μπουκιά, τέλεια.
Συνήθως, το frosting θέλει περισσότερη άχνη ζάχαρη για να γίνει πιο σφιχτό και σταθερό για να γίνει η διακόσμηση με κορνέ πιο… επιτυχημένη.
Υλικά για 12 foodurismo cupcakes
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. ζάχαρη λευκή 100 γρ. ζάχαρη καστανή 180 ηλιέλαιο 160 γρ. τριμμένο καρότο 2 αυγά 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική ½ κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ ⅓ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 1 φακελάκι άρωμα βανίλιας 2 κουταλιές της σούπας γάλα(χρησιμοποίησα κεφίρ) μια “τσιμπιά” αλάτι 2 κουταλιές της σούπας γάλα (εάν χρειαστεί)
Για το frosting τυριού
200 γρ. τυρί κρέμα 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 400 γρ. ζάχαρη άχνη (χρησιμοποίησα 200 γιατί προτιμώ λιγότερο σφιχτό και γλυκό frosting) 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 1 φακελάκι άρωμα βανίλιας μια “τσιμπιά” αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο με τη βανίλια. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα τριμμένα καρότα, ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά. Προσθέτουμε το μείγμα του ηλιέλαιου με τα καρότα στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα. Αν ένα μείγμα βγει λίγο πιο σφιχτό από ο,τι θέλουμε (κι αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών και το ποσοστό υγρασίας των καρότων) μπορούμε να βάλουμε το γάλα ή το κεφίρ. Να ξέρετε ότι τα προϊόντα ζύμωσης όλως το κεφίρ, η sour cream “κάνουν καλό” στα κέικ. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες των cupcakes. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς 18-20 λεπτά. Είναι προτιμότερο να κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, που την βυθίζεται στην “καρδιά” του cupcake και θέλουμε να βγει στεγνή για να τα ξεφουρνίσουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το frosting μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλουμε αρωματίζουμε επιπλέον με λίγο ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρουμε τα cupcakes με το frosting. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο https://www.foodurismo.com
Ανδριάνα Παναγιώτου

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

2 μήνες ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

2 μήνες ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

2 μήνες ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

2 μήνες ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

2 μήνες ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

2 μήνες ago