Moτσαρέλα, ντομάτα, βασιλικός. Αυτά τα τρία υλικά φτιάχνουν μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές, κι όχι μόνο καλοκαιρινές, σαλάτες. Η καπρέζε είναι μια σαλάτα vera italiana, που στην Ελλάδα συναντάμε πολύ συχνά σε εστιατόρια, όπως πολλές γεύσεις της γείτονος. Χχρωματιστά ντοματίνια, μια ωραία bufala, μια μοτσαρέλα από βουβαλίσιο γάλα, και το αγαπημένο μας pesto βασιλικού. Μαζί με λίγο καλό ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, φτιάχνουμε μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά μια πολύ καλή caprese, δροσερή και νόστιμη.
Τα ωραία, φρέσκα υλικά δίνουν πάντα ωραία αποτελέσματα. Και τα ωραία πιάτα είναι ωραίο να τα αναζητούμε και στα εστιατόρια και στο σπίτι μας!
500 γρ. ντοματίνια (αν βρείτε βάλτε διάφορα χρώματα) 250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα 1 κ.σ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό) 1-2 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι
Πλένετε καλά τα ντοματίνια. Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζετε τα ντοματίνια, ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το πέστο βασιλικού και ανακατέψτε καλά. Σε μια μικρή πιατέλα ή ένα μπολ σερβιρίσματος βάζουμε την μοτσαρέλα ολόκληρη και αραδιάζουμε τριγύρω τα ντοματίνια. Ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας και τρίβουμε πιπέρι. Η πιο δροσερή σαλάτα είναι έτοιμη !
Δείτε το παραπάνω βίντεο.
Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…
Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…
Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…
Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…
Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…
Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…