Κοτόπουλο ολόκληρο, ξεροψημένο απέξω αλλά ζουμερό μέσα. Αυτό μας εξασφαλίζει αυτή η συνταγή.
Υλικά για το ψητό κοτόπουλο foodurismo
Ένα μεγάλο ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 2 – 2,5 κιλά
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό πολύ μαλακό (αφήστε το εκτός ψυγείου 1 ώρα)
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο ξερό ή μαντζουράνα για πιο ελαφριά γεύση
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας ή μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Για την κοιλιά του κοτόπουλου
1 μικρό μανταρίνι
2-3 σκελίδες σκόρδο
Λίγα κλαδάκια θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο ή μαντζουράνα
Για γαρνιτούρα
πατάτες
χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
ελαιόλαδο
μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση, παραπάνω.
Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…
Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…
Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…
Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…
Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…
Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…